Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Συνεδρίασε η "Πρωτοβουλία για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

"Θέλουμε ένα δήμο που θα αφορά όλους τους πολίτες"
Συγκροτείται Συντονιστική Επιτροπή που θα εργαστεί για την κατάρτιση του προγράμματος
Τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα εργαστεί για την κατάρτιση του προγράμματος αποφάσισαν οι πολίτες που συμμετείχαν στην πρώτη συγκέντρωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας στο Συνεδριακό Κέντρο η "Πρωτοβουλία για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.
Στη συνάντηση έλαβαν το λόγο αρκετοί από τους παρισταμένους, οι οποίοι περιέγραψαν την άθλια κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δήμο Κατερίνης, όπου καθημερινά υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών σε όλους τους τομείς, ζητώντας παράλληλα την ανάγκη αλλαγής στο Δήμο.
Ο κ. Περδίκης
Το μέλος της Πρωτοβουλίας κ. Περδίκης υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη κίνηση προήλθε από ανήσυχους πολίτες που πιστεύουν στη συλλογική δράση, αφού η Τ.Α. είναι ένα προνομιακό πεδίο δράσης με την έννοια του ότι καθημερινά παλεύεις για κάτι καλύτερο.
"Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα δημοτικά πράγματα. Η Κατερίνη αναπτύσσεται άναρθρα χωρίς προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ ο Δήμος δεν αντιμετωπίζει με συμπάθεια τα Κινήματα των πολιτών. Μάλλον με καχυποψία τα αντιμετωπίζει.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι θα πετύχουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, αλλά μπορούμε να υποσχεθούμε περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοκρατία και συλλογικότητα".
Ο κ. Μάντζιος
"Το βασικό κεφάλαιο ενός δήμου είναι οι άνθρωποι και αυτούς θέλουμε να ενεργοποιήσουμε" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης Μάντζιος, μέλος της Πρωτοβουλίας για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.
"Επιθυμούμε τη συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βγάλει από τον καναπέ τον πολίτη. Το σημαντικό είναι να μπει ο πολίτης μπροστά σ' αυτή τη δράση. Θέλουμε ένα δήμο που θα αφορά όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από κομματικούς χώρους" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου