Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ανεξέλεγκτη ρίψη έφλεκτων σκουπιδιών στο “Καλλιθιώτικο” και στον ΧΑΔΑ Κορινού

15 μέρες πριν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Κατά τα άλλα θα έχουμε πάλι δεκάρικους για την προστασία το υπεριβάλλοντος
Τελικά δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί σε αυτόν τον τόπο;


Σκουπίδια από εύφλεκτα υλικά και ίχνη από προηγούμενη φωτιά στον παράλληλο δρόμο της Εθνικής στο ρέμα “Καλλιθιώτικο”
Σε χώρο ανεξέλεγκτης ρίψης εύφλεκτων υλικών ( ρόδες αυτοκινήτων, πλαστικές σακούλες, χαρτόνια, καναπέδες,) έχει μετατραπεί και ο ΧΑΔΑ Κορινού. Αν και προβλεπόταν να δέχεται μόνο μπάζα ή μεγάλα αντικείμενα όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες ο χώρος δεν φυλάσσεται, δεν υπάρχει περίφραξη, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, ενώ δεν φαίνεται να γίνεται καμιά στοιχειώδη διαχείριση των υλικών που αφήνονται εκεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εναπόθεση γίνεται στην άκρη του δρόμου απέναντι από τον βιολογικό, αφήνονται ακόμη και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ τα νερά στην άκρη του ΧΑΔΑ αναμειγνύονται με τα στραγγίσματα και γίνονται εστία μόλυνσης. Η δυσοσμία στο χώρο είναι έντονη και πρέπει να προέρχεται από νεκρά ζώα που εγκαταλείπουν στο χώρο.
Δυστυχώς η εικόνα που υπήρχε στον παλιό σκουπιδότοπο του Κορινού κυριαρχεί και στο νέο ΧΑΔΑ και πολύ φοβόμαστε ότι έτσι όπως είναι ανεξέλεγκτος ο χώρος και δεν γίνεται καμιά διαχείριση του, εν όψει του καλοκαιριού θα υπάρξουν φωτιές οι οποίες μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων θα μεταφέρουν τις καρκινογόνες διοξίνες σε όλη την γύρω περιοχή αλλά και μέσα στον Κορινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου