Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Μπράβο κύριοι του ΧΥΤΑ Κατερίνης. Τα καταφέρατε

Αν συγκρίνει κάποιος τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το βράδυ της Παρασκευής 30/4 στο ρέμα της Τραπεζούντας με τη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο ίδιο μέρος την επόμενη μέρα παρατηρεί ότι ο όγκος των αφρών που κάνουν τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ είναι σαφώς περιορισμένος. Έτσι τη Δευτέρα την όποια Δευτέρα που θα γίνει αν γίνει έλεγχος από την Δ/νση Περιβάλλοντος τίποτε δεν θα υπάρχει εμφανώς στα νερά του ρέματος. Άλλωστε ποιος θα πάρει δείγμα από τη λυματολάσπη του ρέματος ποιος θα θέλει να τα βάλει με τους δυνατούς; Το σχέδιο λοιπόν πέτυχε. Αδειάζουμε τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ στα πέριξ ρέματα παραμονή αργιών, νύχτα και ποιος θα μας δει, και όταν ανοίξουν οι υπηρεσίες με λίγη τύχη δεν θα μας πάρουν χαμπάρι.
Ευαισθησία στο περιβάλλον, εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, διαφάνεια, έλεγχος, λόγια παχιά. Κάνουμε ΧΥΤΑ και αντί τα στραγγίσματα να περνούν στο υπέδαφος κατασκευάζουμε στεγανή μεμβράνη μαζεύουμε τα στραγγίσματα και επειδή ο καθαρισμός τους κοστίζει τα αδειάζουμε στα ρέματα. Χρόνια τώρα. Άλλες φορές μας έλεγαν ότι έβρεχε πολύ και δεν χωράγανε στις δεξαμενές όσμωσης. Τώρα πιάστηκαν στη φάκα γιατί έχει μέρες να βρέξει και πιάσαμε τα ρέμα να έχει φουσκώσει από τα στραγγίσματα.
Στην τρίτη εικόνα τα καφέ νερά στο ρέμα του Αη Γιώργη στο ύψος της γέφυρας των Αγίων Αναργύρων στον Κορινό. Και αφόρητη δυσωδία. Εσείς κύριε δήμαρχε Κορινού που τα γνωρίζετε εδώ και δυο χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις σας, τι κάνετε για το όλο θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου