Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ατελής Καλλικράτης και παλαιοκομματική πρακτική ορισμού έδρας Δήμου Πύδνας

Το πρόγραμμα Καλλικράτης είναι μια ατελής, πρόχειρη και καθαρά οικονομικιστική προσέγγιση του σύγχρονου ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα θετικά στοιχεία του μεγέθους και των νέων υποχρεώσεων είναι ελάχιστα μπροστά στο έλλειμμα πόρων, οργάνωσης, αρμοδιοτήτων και δημοκρατικής λειτουργίας (Δημαρχοκεντρικό σύστημα, τρόπος εκλογής Δημάρχου, Δημ. Συμβουλίου κλπ.).
Αυτό όμως που επιχειρείται να συντελεστεί στην Β. Πιερία είναι ακραίο. Προτείνεται έδρα του νέου Δήμου ο Κολινδρός θέτοντας σε κίνδυνο μόνιμης ταλαιπωρίας 20.000 κατοίκους, αντί του αυτονόητου που είναι το Αιγίνιο λόγω θέσης και μεγέθους. Είναι μια ακόμα απαράδεκτη παλαιοκομματική, παραγοντίστικη ενέργεια της κυβέρνησης, που δείχνει και εδώ αδιαφορία για τις ανάγκες της κοινωνίας, που προτιμά και εδώ να λειτουργεί υπογείως, αδιαφανώς, με κλειστές πόρτες, ερήμην των πολιτών και των θεσμικών εκπροσώπων τους.
Η απαίτηση του λαού της Β. Πιερίας είναι η διόρθωση του οδυνηρού για τον τόπο μας λάθους. Κανένας οικισμός δεν χρειάζεται ρουσφέτια. Όλοι όμως χρειαζόμαστε πολιτικές ενίσχυσης της δημοκρατίας και της ανάπτυξης.

05 – 05 – 2010
Π.Κ. Αιγινίου
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου