Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανταπαντώντας στον κ. Παπαζιώγα για τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ θέτουμε και μερικά ερωτήματα.

Όσον αφορά την απάντηση του κ. Παπαζιώγα για τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ ν σημειώσουμε τα εξής: Είναι θετικό μεν ότι υπάρχει απάντηση, μια απάντηση όμως που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί η διαπίστωση του κ. Παρτσαλίδη που την είπε ενώπιον όλων των παρευρισκομένων το βράδυ της Παρασκευής, ήταν ότι τα λύματα δεν μπορεί να προέρχονται από πουθενά αλλού παρά μόνο από τον ΧΥΤΑ, αποκλείοντας απλά τον παλαιό ΧΥΤΑ. Και όχι αυτό που επικαλείται ότι τον διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά πως δεν διαπιστώθηκε απολύτως καμία διαρροή στραγγισμάτων από το ΧΥΤΑ Κατερίνης. Δυστυχώς δεν έχει τίτλους στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αν και σε αυτές φαίνεται επιβάρυνση του περιβάλλοντος από λύματα.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε εμείς φαίνεται καθαρά ότι η επιβάρυνση του ρέματος στην Ν. Τραπεζούντα βαίνει μειούμενη από την Παρασκευή το βράδυ 30/4 μέχρι την Κυριακή του πρωί, που αποδεικνύει ότι κάποιοι ξαλάφρωσαν τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ στο ρέμα. Υπάρχει βίντεο από τη συμβολή των ρεμάτων όπου φαίνεται ότι το βασικό ρέμα κατεβαίνει καθαρό και επιβαρύνεται από το ρέμα που κυλάει στα ριζά του ΧΥΤΑ μεταφέροντας τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ.
Περιμένουμε την πλήρη απάντηση από την ΔΕΥΑΚ, μια απάντηση που την οφείλει για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Εκεί περιμένουμε να μας απαντήσει πως διαχειρίζεται τα στραγγίσματα της επέκτασης του ΧΥΤΑ όταν δεν έχει ρεύμα, δεν δουλεύουν οι αντλίες και δεν γίνεται η όσμωση. Και κάτι ακόμα. Αρνείται η διοίκηση του ΧΥΤΑ, της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Κατερίνης ότι το ρέμα που διέρχεται στο πλάι του ΧΥΤΑ, και από Ν. Τραπεζούντα Κ. Αγιάννη και μέσω του ρέματος του Αη Γιώργη στον Κορινό φθάνει στη θάλασσα, επιβαρύνεται για χρόνια από το ΧΥΤΑ; Αρνείται ότι έχει επιβληθεί γι αυτό πρόστιμο από την Πολεοδομία Πιερίας; Όμως αλήθεια χρειάζεται να ψάχνουμε τον λύκο όταν βλέπουμε τον τορό του;
Κορινός 5 / 5/10
Μάντζιος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου