Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πρωτοβουλία για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Μέσα σ’ ένα θολό τοπίο οικονομικής αβεβαιότητας, σε συνθήκες απουσίας ενός σοβαρού δημοκρατικού διαλόγου με τους πολίτες, καλούμαστε να ψηφίσουμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το νέο σχέδιο «Καλλικράτης».

Γιατί θεωρούμε ότι η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας είναι επιτακτική
Η Κατερίνη βιώνει τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας.
Με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, με περιορισμένες αρμοδιότητες, με τη μετατροπή της στο μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης, έρμαιη στα μεγάλα και μικρά συμφέροντα, με το δήμαρχο απόλυτο άρχοντα και τους πολίτες της απόμακρους θεατές.
Με φανερή την έλλειψη οράματος, με την επικράτηση του κομματισμού και της παρεοκρατίας, με άλυτα τα μεγάλα προβλήματα των ελεύθερων χώρων, του κυκλοφοριακού, του νοσοκομείου που όλο εγκαινιάζεται και ποτέ δε λειτουργεί, της σχολικής στέγης, του πολιτισμού, μια πόλη που ταλανίζεται από την υψηλή ανεργία κύρια στη νέα γενιά και τις γυναίκες.
Μια Κατερίνη που στιγματίστηκε από δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
Μια Κατερίνη που με άλλοθι την ανάπτυξη, βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία υποβάθμισης του περιβάλλοντος που υπονομεύει κάθε οικολογική προοπτική και περιορίζει κάθε δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης.
Μια Κατερίνη στην οποία τα κινήματα των πολιτών αντιμετωπίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή με φοβικά σύνδρομα και προσπάθεια απαξίωσης.

Ποιοι είμαστε
Στην πόλη μας στα χρόνια που πέρασαν δεν έλειψαν οι κοινωνικές αντιστάσεις, οι ενεργοί πολίτες, αυτοί που δίνουν καθημερινές μάχες και κερδίζουν στόχους, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα άλλο, συλλογικό όραμα για την Κατερίνη, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με την σημερινή πραγματικότητα. Συλλογικότητες που προσπάθησαν και πολλές φορές το κατάφεραν να αλλάξουν την ατζέντα του Δήμου. Συλλογικότητες που έφεραν την κοινωνία και τα προβλήματά της στο προσκήνιο.
Στη συνέχεια αυτών των αγώνων παίρνουμε την πρωτοβουλία να αλλάξουμε τα πράγματα στο Δήμο Κατερίνης με αρχή τις εκλογές του Νοέμβρη.
Διεκδικούμε έναν Δήμο και μια πόλη της Κατερίνης φιλική στους πολίτες και το περιβάλλον, ανοικτή στο διάλογο και τη συμμετοχή των πολιτών. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για μια βιώσιμη πόλη και μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή. Οραματιζόμαστε μια ανοιχτή, αλληλέγγυα και δημοκρατική πόλη χωρίς αποκλεισμούς, με ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και αναλαμβάνουμε κοινή πρωτοβουλία για μια νέα, ριζοσπαστική και οικολογική αυτοδιοικητική παρέμβαση στο Δήμο Κατερίνης.
Θέλουμε να υπερασπιστούμε το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης, να εδραιώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών, ανδρών και γυναικών, στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, στη λήψη των αποφάσεων για τα θέματα που μας αφορούν και στον έλεγχο της δημοτικής πολιτικής. Θέλουμε να στηρίξουμε και να συμβάλουμε στον πολλαπλασιασμό των ενεργών πολιτών και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μια διαφορετική πόλη.
Με τις προβλεπόμενες συνενώσεις του σχεδίου «Καλλικράτης» ο νέος μεγάλος Δήμος της Κατερίνης καλείται να ενσωματώσει τους νεοεισερχόμενους Δήμους, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους, πετυχαίνοντας παράλληλα την ισομερή ανάπτυξη του νέου μας Δήμου.

Καλούμε
όλους τους πολίτες της Πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων σε μια ανοιχτή και διαφανή συνεργασία για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμπαράταξης, για ένα Δήμο Κατερίνης ανοιχτό και σύγχρονο, όπου όλοι οι κάτοικοι να γίνουμε αλληλέγγυοι γείτονες και πολίτες ενός βιώσιμου και ανθρώπινου Δήμου.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της γειτονιάς, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να παλέψουμε για την πόλη που οραματιζόμαστε, για τη ζωή που δικαιούμαστε, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, τον ωχαδερφισμό, τον κομματισμό και τη στείρα παραταξιοποίηση, κόντρα στο βόλεμα, τις προσωπικές τακτικές, στο συμβιβασμό.
Επειδή η πόλη είναι οι άνθρωποί της.

Το κείμενο υπογράφουν
1. Αμανατίδης Χάρης
2. Αναστασιάδου Σοφία
3. Ανέστου Κωσταντίνα
4. Βεγλιρής Εμανουήλ
5. Βλάχος Γεώργιος
6.Γαργαγέτα Χριστίνα
7.Γεροντής Αριστείδης
8.Γκουσκούρη Θάλεια
9. Γαλαξιδου Ζωή
10. Γάτας Δημήτριος
11. Γραβάνη Βικτωρία
12. Γρηγοριάδης Δημήτριος
13. Δεληγιάνης Κων/νος
14. Διαμαντή Φιλομήλα
15. Ζαμαντζάς Βαγγέλης
16. Ζάννας Γρηγόρης
17. Ζάνας Ζήσης
18. Ζουμπουλίδης Χρήστος
19. Καζαντζή Ελισάβετ
20.Καζαντζή Σοφία
21.Καλιακού Παναγιώτα
22.Καρατζά Γεωργία
23.Καρατζάς Σωκράτης
24.Κάργας Βασίλειος
25.Κάργα ΒαΪτσα
26.Καρεπίδης Νικόλαος
27.Καρεπίδου Λουϊζα
28.Καρυπίδης Νικόλαος
29.Καστόρης Αστέριος
30.Κατσαμάγκα Ιωάννα
31.Κατσαμάγκα Λουκία
32.Κολοθάς Μιχαήλ
33.Κουρουζίδης Δήμος
34.Κουρουζίδου Αγγελική
35.Κουρουζίδου Παρθενόπη
36.Κουρουζίδου Όλγα
37.Κυριακάκης Χρήστος
38.Κυτίδης Γεώργιος
39.Μάντζιος Αντώνης
40.Μαρινόπουλος Μιχάλης
41.Μεϊντανίδης Μιχάλης
42.Μηλιώρης Δημήτριος
43.ΜπάκαςΕμανουήλ
44.Μπαλιάκας Γιώργος
45.Μπάρτζος Παναγιώτης
46.Μπέση Σταματία
47.Νικολαϊδου Ελισάβετ
48.Νικολής Απόστολος


49.Ντελής Μιχάλης
50.Ορνιθόπουλος Νίκος
51.Ουσταμπασίδου Διονυσία
52.Παντελιάδης Νικόλαος
53.ΠαπαδόπουλοςΔημήτριος
54.Πελάγος Γεώργιος
55.Πέλπας Μιχάλης
56.Πεπόνης Ηλίας
57.Περδίκης Γιώργος
58.Πίτσιας Ταξιάρχης
59.Πορφυρίδου Δήμητρα
60.Πουζουκλίδου Σωτηρία
61.Ραπτόπουλος Παναγιώτης
62.Ραπτοπούλου Παναγιώτα
63.Σιακάρας Δημήτρης
66.Σταυρακίδης Κυριάκος
67.Συμεωνίδης Ευστάθιος
68.Συμεωνίδου Σοφία
69.Τερζόπουλος Μιλτιάδης
70.Τεκίδης Γιάννης
71.Τζελέκης Δημήτρης
72.Τρύπου Παναγιώτα
73.Τσαουσίδου Αλεξάνδρα
74.Τσαουσίδης Γιάννης
75.Τσιλιγγιρίδου Σοφία
76.Τοπαλίδης Ανέστης
77.Χαϊλαζίδου Γνωσούλα
78.Χαϊλαζίδου Βέτα
79.Χαραλαμπίδης Κ. Χρήστος
80।Χατζηκωσταντίνου Θεολόγης


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Πρωτοβουλία για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς κινημάτων αν συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την συγκρότηση δημοτικής κίνησης και την διατύπωση των προγραμματικών αρχών της.
Δευτέρα 10 / 5 /2010 και ώρα 7 μ.μ. στην ΕΚΑΒΗ Α΄ όροφος.
«Επειδή η πόλη είναι οι άνθρωποί της»

2 σχόλια:

  1. Με αφορμή το συγκεκριμένο κείμενο και το θέμα του που αναφέρεται στα κοινά και τη γενικότερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, μία πρόταση. Σε όσους έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη σελίδα του Youtube και να δούν το video με την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΝ Γρηγόρη Ψαριανού (Γρηγόρης Ψαριανός,ομιλία στη βουλή στις 6/5 για τα νέα μέτρα). Ανεξάρτητα από πιστεύω, πολιτικές θέσεις και ιδεολογίες, μακράν η πιο μεστή, καυστική και ρεαλιστική περιγραφή της σημερινής πραγματικότητας. Με ύφος και γλώσσα κάθε άλλο παρά πολιτική. Συγκλονιστικός και μοναδικός. Απλά δείτε το.

    Θεοδωρίδης Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την δημοσίευση του χωροραξικού του Καλλικράτη ενας παλίος μου φίλος, μου έστειλε αυθημερόν το χωροταξικο του νεου δήμου αντι ευχαριστιών, του έστειλα τις απόψεις μου. Επειδή βλέπω ότι αρχισαν σιγά σιγά οι διαβουλεύσεις τις δημοσιοποιώ
    προβολή λεπτομερειών 29 Απρ
    Θεωρώ μεγάλη ημέρα για τον κορινό. Τέλος μιας εποχής. τέλος και στις μετριότητες Είναι και μια μορφή κοινωνικής απελευθέρωσης , από τους συγγενείς, από τους κουμπάρους, από τους φίλους, απο τους γείτονες ,στο βωμό τον οποίων θυσιαζόταν η πρόοδος του τόπου . Μια προσπάθεια να διατηρηθεί το παλαιό καθεστώς απέτυχε,. γεννιέται μια ελπίδα για μια νέα αρχή. Νέοι θεσμοί με νέους ανθρώπους. θέλει γενναιότητα για σύγκρουση μου το παλιό που φεύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή