Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.



ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 28 / 4 /2010

Θέματα Προ Ημερήσιας Διάταξης
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Μετά την αποδοχή της συζήτησης των 2 θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης ο κ. Αβραμίδης ζήτησε το λόγο και ανακοίνωσε στο σώμα ότι η πρόταση του Υπουργείου για το χωροταξικό του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έχει τον Κορινό με το Δήμο Κορινού κάτι που το θεώρησε θετική εξέλιξη μιας και ανάλογες είναι και οι διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο Δήμος Κατερίνης θα έχει 45μελές Δημοτικό Συμβούλιο ενώ θα υπάρχει 5μελές Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας για το Δ. Δ. Κορινού και 3μελή Συμβούλια Τοπικής Κοινότητας για τα υπόλοιπα Δ. Δ. Παράλληλα για την οικονομική υποστήριξη των νέων Ο.Τ.Α. προβλέπεται το πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. ( Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης). Στο τέλος ζήτησε από το σώμα να αποφασίσει αν αποδέχεται η όχι την πρόταση του Υπουργείου.
Κατά την συζήτηση εκ μέρους του Μιχαλόπουλου έγινε υπενθύμιση της άρνησης του Δημάρχου να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο προηγούμενο συμβούλιο, ενώ οι κ.κ. Δημητρίου και Οφείδης έθεσαν το θέμα να τροποποιηθεί άμεσα ο ΘΗΣΕΑΣ, να εγκαταλειφθεί η πρόταση για επέκταση Δημαρχείου οι δε πιστώσεις ο κ. Οφείδης πρότεινε να δοθούν για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στον Κορινό.
Το δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την ένταξη του Κορινού στην Κατερίνη με μόνο τον κ. Μπαρέ να δηλώσει παρών επειδή είχε την άποψη ότι η ψήφος εκ των υστέρων στερείται σημασίας
1.Αποδοχή όρων για την έγκριση δανείου 110.000 ευρώ από το Παρακαταθηκών και Δανείων. Κατά τη συζήτηση η αντιπολίτευση ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις για τις υποχρεώσεις και της απαιτήσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης για ν μπορέσουν αν ψηφίσουν το δάνειο. Το θέμα δεν απόσπασε την απόλυτη πλειοψηφία ως θέμα προ ημερήσίας διάταξης και δεν εγκρίθηκε.
2.Κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές. Παρέμεινα ως είχαν.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1. Έγκριση της αριθμ. 54/2010 τεχνικής μελέτης του έργου « Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ. Δ. Νέας Τραπεζούντας». Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 12.200 ευρώ με το ΦΠΑ και θα γίνει με ανάθεση από την Δημαρχιακή Επιτροπή. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
2. Έγκριση της αριθμ. 55/2010 τεχνικής μελέτης του έργου « Επένδυση σκηνής αμφιθεάτρου Δ. Δ. Κ. Αγιάννη». Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 12.200 ευρώ με το ΦΠΑ και θα γίνει με ανάθεση από την Δημαρχιακή Επιτροπή. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
3. Έγκριση της αριθμ. 56/2010 τεχνικής μελέτης του έργου «Επένδυση πεζοδρομίων στην οδό Γ. Βασιλειάδη Δ. Δ. Νέας Τραπεζούντας». Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 12.200 ευρώ με το ΦΠΑ και θα γίνει με ανάθεση από την Δημαρχιακή Επιτροπή. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
4. Έγκριση της αριθμ. 54/2010 τεχνικής μελέτης του έργου « Ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Κορινού έτους 2010». Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 31.500 ευρώ με το ΦΠΑ για ένα χρόνο. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούσης της αντιπολίτευσης.
5. Έγκριση της αριθμ. 14/2010 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κορινού.
6. Λήψη απόφασης περί εμμονής της αριθμ. 118/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορά τροποποίηση πολεοδομικού σχεδίου στον Κούκο
7. Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού – Ψήφιση διαφόρων πιστώσεων.
Μεταξύ των πιστώσεων ψηφίστηκαν:
- Για συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σεβαστής για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς 1.000 ευρώ για κρασί και 700 ευρώ για κάλυψη με ήχο.
- Για συνδιοργάνωση με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Κορινού για το 8ο Φολκλορικό Φεστιβάλ νέων στις 7 και 8 / 5 το ποσό των 2.300 ευρώ για κάλυψη με ήχο και φως.
- Για την 3η Ανθοκομική Έκθεση στις 14,15,16 Μαΐου 2.700 ευρώ για κάλυψη με ήχο και φως , για σχεδίαση αφισών και για προσκλήσεις 420 ευρώ και κατασκευή
- προβολή σποτ στην Δίον τηλεόραση 1.800 ευρώ.
-Για συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών για το Κουρμπάνι 1.100 ευρώ για κάλυψη με ήχο και φως
- Για συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κ. Αγιάννη του 8ου Φολκλορικού Φεστιβάλ 1.100 ευρώ για κάλυψη σε ήχο και φως.
- Τέλος Για εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων 300 ευρώ για ήχο, για στεφάνια 242 ευρώ, και για διάφορα εδέσματα 550 ευρώ.
8.Έγκριση μετακίνησης αιρετών στην Αθήνα στο έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου