Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Δήμου Πιερίων

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΥ ΠΙΕΡΙΩΝ Ρητίνη 09 Μαΐου 2010
Ρητίνη
60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης υπέρ των τριών δήμων στην Πιερία

Μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη η διαδικασία συλλογής υπογραφών υπέρ του ορεινού δήμου

Αντιδεοντολογική και αντικομματική η συμπεριφορά του Γραμματέα και της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ του Δήμου Πιερίων πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην Ρητίνη το Σάββατο 8 Μαϊου 2010. Οι αποφάσεις που προέκυψαν είναι:

1. Επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των μελών και φίλων της Δ. Ο. ΠΑΣΟΚ Πιερίων, τάσσεται υπέρ της πρότασης 2 του Υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει για την Πιερία τρεις (3) Δήμους και την συνένωση του δήμου Πιερίων με αυτόν της Κατερίνης.
Υπενθυμίζει πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πιερίων για το ίδιο θέμα τάχτηκε υπέρ (με ψήφους εννέα (9) και πέντε (5) κατά) της πρότασης για την δημιουργία τριών δήμων στο νομό Πιερίας (Πρόταση 2 του Υπουργείου).
Σε περίπτωση που δεν ληφθεί υπόψη η άποψη των μελών και φίλων του κόμματος, η οποία είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας τοπικής κοινωνίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας όλα τα μέλη και η Συντονιστική Επιτροπή θα παραιτηθούν από το κόμμα και θα παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες.

2. Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο δήμο Πιερίων και κυρίως στο Δ. Δ. Ρητίνης, όπου φορείς κατά παράβαση του καταστατικού τους και χωρίς να έχει προηγηθεί γενική συνέλευση για ενημέρωση των πολιτών συγκεντρώνουν υπογραφές για την δημιουργία του ορεινού δήμου. Καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελεύθερης βούλησης δεν δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν οι πολίτες υπέρ ή κατά και των δύο προτάσεων παρά μόνο υπέρ της πρότασης που προβλέπει την δημιουργία ορεινού δήμου.

3. Καταγγέλλει τον γραμματέα και τα μέλη της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας για αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά αφού δεν έλαβαν υπόψη την απόφαση της γενικής συνελεύσεως της Δ. Ο. ΠΑΣΟΚ Πιερίων και δεν κάλεσαν ποτέ την Συντονιστική Επιτροπή σε συνεργασία.
Μέχρι τώρα ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε. εμμένουν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, να μην λαμβάνουν υπόψη την εκφρασμένη απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και φίλων της Δ. Ο. Πιερίων και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου