Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΓΙΩΤΩΝ « ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟ

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των θυμάτων της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στον Κορινό, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Κορινού κ. Αβραμίδη καθώς και από τους συλλόγους Ανατολικορωμυλιωτών και Κουμπαγιωτών.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Κορινού, με χαιρετισμό από τον ταμία του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών κ. Μιχαηλίδη Σιδέρη, καθώς και με την παρουσίαση της κύριας ομιλίας από τον πρόεδρο των Κουμπαγιωτών κ. Γιώργο Τζιτζιφόπουλο με θέμα «η γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, ο Δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης Ν., ο Αντιδήμαρχος Κορινού κ. Θεοχαρόπουλος Θ., οι εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας του κ. Κουκοδήμου και του κ. Παπαγεωργίου, η πρόεδρος των Θρακών Κατερίνης κ. Μανωλοπούλου Δ., οι εκπρόσωποι του συλλόγου Θρακών από την Κοιλάδα Κοζάνης, καθώς και πλήθος μελών και φίλων.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης δεν σημαίνει με κανένα τρόπο έκφραση μίσους και αντεκδίκησης προς τους δράστες του εγκλήματος της Γενοκτονίας. Αντίθετα αποτελεί έκφραση οφειλόμενης τιμής και ιερού χρέους προς τα θύματα της Γενοκτονίας.

Μιας λησμονημένης Γενοκτονίας.

Με τιμή τα Διοικητικά Συμβούλια

Κουμπαγιωτών Κορινού Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου