Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜYΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ
Ν. Λαγδάρη 28 - Τ.Κ. 600 62 - Τηλ & Fax 2351041277 E-mail: sark08@otenet.gr - ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Πλήθος κόσμου τίμησαν με την μαζική παρουσία τους, την Αναβίωση του Εθίμου Κουρμπάνι, το Σάββατο 22 Μαΐου στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των Αγίων Κων/νου και Ελένης, και διοργάνωσε ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.

Είναι ένα έθιμο πολύ διαφορετικό από άλλα, που αναβιώνει στον Κορινό από το 1922 και χωρίς διακοπή στο πέρασμα των χρόνων, από τους Ανατολικορωμυλιώτες που τηρούν πιστά την παράδοση των προγόνων τους, οι οποίοι κατάγονταν από τον Άσπρο και Άιμωνα της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Από το 2008 έτος ιδρύσεως του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού και μέχρι σήμερα το έθιμο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη, οργάνωση και εποπτεία του Συλλόγου σε συνεργασία πάντοτε με την εκκλησία., καθώς και την καθοριστική συμμετοχή των μελών του, των ανθρώπων δηλαδή, που κάθε χρόνο δραστηριοποιούνται και προσφέρουν την εθελοντική εργασία και το μεράκι τους για την πραγματοποίηση του. Είναι μια ιδιαιτερότητα, μια κοινωνία ανθρώπων, δεμένη, που με τον δικό τους τρόπο συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα προσωπικά.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης Ν., ο Βουλευτής Πιερίας κ. Παπαγεωργίου, ο Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου, οι Αντιδήμαρχοι Κορινού κ. Θεοχαρόπουλος Θ. και κ. Αντωνιάδης Α., οι εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού που τίμησαν την εκδήλωση και με το χορευτικό τμήμα, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Κουμπαγιωτών «Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης» και του Ποντιακού «Ο Εύξεινος Πόντος».


Με τιμή το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου