Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πρωτοβουλία Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Ιδρύθηκε Δημοτική Κίνηση μετά από σύσκεψη στην ΕΚΑΒΗ

Η ιδρυτική της σύσκεψη έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης την Δευτέρα 10 Μαΐου. Μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο κατέληξε στις βασικές της θέσεις και τους στόχους και εξέλεξε 19 μελή ομάδα συντονισμού και 7 μελή Γραμματεία.
Στο άμεσο διάστημα η Δημοτική Κίνηση θα ιδρύσει ομάδες σε κάθε Δήμο, Δημοτικό Διαμέρισμα και γειτονιά, θα καταρτίσει το πρόγραμμα σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και άλλες συλλογικότητες ενώ θα προχωρήσει και στην επιλογή του επικεφαλής που θα ηγηθεί του συνδυασμού.
Φιλοδοξία της είναι να αλλάξει τα πράγματα στο Δήμο Κατερίνης με αρχή τις εκλογές του Νοέμβρη.
Να αγωνιστεί για έναν Δήμο και μια πόλη της Κατερίνης φιλική στους πολίτες και το περιβάλλον, ανοικτή στο διάλογο και τη συμμετοχή των πολιτών.
Με κοινό όραμα για μια βιώσιμη πόλη και μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή. Μια ανοιχτή, αλληλέγγυα και δημοκρατική πόλη χωρίς αποκλεισμούς, με ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα
Υπερασπίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης, την εδραίωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και διεκδικεί τη συμμετοχή των πολιτών, ανδρών και γυναικών, στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, στη λήψη των αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν και στον έλεγχο της δημοτικής πολιτικής.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου