Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Όλοι στην απεργία

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 24 - 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Τηλ.: 23510 23888 Fax : 23510 75497
E-mail Address: ergatiko-kentro@kat.forthnet.gr



Κατερίνη 1-5-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό μας Κέντρο απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας προσκλητήριο ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Μάη
Απεργούμε για να υπερασπίσουμε τα βασικά μας εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά μας δικαιώματα. που περικόπτονται δραματικά
Οι μισθοί. τα ημερομίσθια, οι συντάξεις. τα όρια ηλικίας, αλλά και ο ίδιος ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μπαίνουν στη κλίνη του Προκρούστη και των προκλητικών εκβιαστικών απαιτήσεων των «δανειστών» της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Ενοχοποιούν, στοχοποιούν και «εκτελούν» τους μισθούς και τις συντάξεις ως θυσία στο βωμό της υπερχρέωσης, των ελλειμμάτων και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Η κυβέρνηση της χώρας, αποδέχθηκε, υποτάχθηκε, υπέκυψε και εξήγγειλε τα πιο ακραία και σκληρά Νεοφιλελεύθερα μέτρα, ως αντίτιμο σε ένα εκβιαστικό δανεισμό.
Σύντομα, πολύ σύντομα, θα δούμε να αυξάνεται δραματικά η ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Μας δίνουν κεφάλαια και ως αντάλλαγμα «ζητούν κεφάλια». Κόβουν μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, απορυθμίζουν πλήρως την αγορά εργασίας, και μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε ένα ακόμη «εμπόρευμα» -και μάλιστα φθηνό και χωρίς απαιτήσεις – με την ελπίδα οι αγορές και οι επενδυτές να το κρίνουν ανταγωνιστικό.
Μετά τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις η αντίδρασή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την αντίσταση του αγώνα
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ κατηγορηματικά αυτά τα αντεργατικά και αντικοινωνικά δεσμά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απαιτούμε:
ΤΗΝ KPIΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ.
Την κρίση, τα βάρη και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και πλούτισαν. Την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι φοροφυγάδες οι φοροκλέπτες, οι εισφοροφυγάδες και εισφοροκλέφτες, όλοι εκείνοι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που επιδοτήθηκαν χωρίς κανένα μέτρο για να τα κάνουν βίλλες και κότερα, οι κάτοχοι ή χρήστες των offshore εταιριών, αυτοί που τόσα χρόνια ενθυλάκωναν τον πλούτο του Ελληνικού λαού και λεηλατούσαν την οικονομία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία και όχι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν.
Και επιτέλους πρέπει αυτοί που με την ανεύθυνη, την άφρονα και εγκληματική τους πολιτική μας οδήγησαν σ΄αυτό το κατάντημα, σ΄αυτή την υποδούλωση και υποτέλεια να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν. Αρκετά ήπιαν στην υγειά των κορόϊδων
Καταδικάζουμε αυτά τα άδικα. ΜΟΝΟΜΕΡΗ και ΣΚΛΗΡΑ μέτρα και απαιτούμε να αποσυρθούν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο μεθαύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Μάη στις 10.00 το πρωί για να στείλουμε όλοι μαζί ισχυρό το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούμε την οικονομική αυτή κατοχή και υποδούλωση.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου