Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.

Συνεδρίαση της Τρίτη 18/5/2010
Θέματα Προ Ημερήσιας Διάταξης

1.Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων εργαστηρίου μεταξοτυπίας. Εγκρίθηκε ομόφωνα
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
1. Τροποποίηση προγράμματος «ΘΗΣΕΑ».
Στην εισήγησή του ο κ. Αβραμίδης παραδέχτηκε ότι επανέρχεται στην παλιά πρόταση του 2005 για το ΘΗΣΕΑ επειδή για τα έργα αυτά υπήρχε ωριμότητα και έτοιμες μελέτες αναγνωρίζοντας ότι 4 χρόνια δεν μπόρεσε να ωριμάσει κανένα έργο του ΘΗΣΕΑ η δε τροποποίηση που έκανε τον Οκτώβρη αποσκοπούσε μόνο στην διεκδίκηση της έδρας του νέου Δήμου του Δήμου της Β. Πιερίας.
Ο διάλογος εστιάστηκε σε δύο σημεία. Στο κατά πόσον θα προλάβουν να δημοπρατηθούν τα έργα ώστε να μην χαθούν τα χρήματα ύψους 1.050.000 ευρώ κάτι για το οποίο εξέφρασε επιφυλάξεις ο κ. Δημητρίου, ο κ. Οφείδης κατηγόρησε το δήμαρχο ότι τα λεφτά χάθηκαν γιατί το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ τελείωσε, ο δε δήμαρχος έδωσε αόριστες υποσχέσεις μιλώντας για απόφαση που θα λάβει ο υπουργός και «για πράγματα που λέγονται και για πράγματα που δεν λέγονται».
Το άλλο σημείο ήταν το γεγονός ότι ενώ στην τροποποίηση του ΘΗΣΕΑ ο δήμαρχος επέμενε ότι η αντικατάσταση του δικτύου για τεχνικούς λόγους πρέπει να γίνει ενιαία τώρα αποκάλυψε ότι μπορεί να γίνει και σε δύο δόσεις.
2. Παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού παραλίας.
Από το νόμο προβλέπεται οι τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το χώρο μπροστά από την επιχείρησή τους χωρίς δημοπρασία και μέχρι έκταση 500 τ.μ. ο δε υπόλοιπος χώρος να ενοικιαστεί με δημοπρασία με ανώτερο όριο ενοικιαζόμενης έκτασης 500 τ.μ. ανά επιχειρηματία με την υποχρέωση ελεύθερης ζώνης μεταξύ τους 100 μέτρων.
3. Αντικατάσταση ακινήτου. Υποβλήθηκε αίτηση του κ. Βαβύλα Νικολάου για ανταλλαγή ακινήτου που γειτνιάζει με τον βιολογικό σταθμό. Παραπέμφθηκε στην αρμόδια επιτροπή
4. Υπόθεση Χερβαντίδη. Η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής ήταν να μην γίνει αντικατάσταση του ακινήτου λόγω μεγάλης διαφοράς της αντικειμενικής αξίας του καταπατηθέντος (538 τ.μ. αξίας 5961,48 ) με το αιτούμενο οικόπεδο (αξίας 72.088 ευρώ). Τελικά μετά από πρόταση του κ. Οφείδη αναβλήθηκε το θέμα ώστε να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης για να υπάρξουν εναλλακτικές δίκαιες και νόμιμες λύσεις.
5. Αποδοχή όρων για την λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η αποδοχή υπερψηφίστηκε βοηθούντων των ψήφων των Αηδονίδη και Βουνίσιου. Εκ μέρους της αντιπολίτευσης ζητήθηκαν ακόμα μια φορά τα στοιχεία για το που πήγαν τα δάνεια που πήρε η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης σαν προϋπόθεση να ψηφίσουν υπέρ του Δανείου στοιχεία τα οποία όμως για μια ακόμα φορά δεν δόθηκαν.
6. Διάφορες αναμορφώσεις του ισχύοντος προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου