Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στο Δόκανο του Δ।Ν.Τ.



Με την προσφυγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.( αν και χωρίς την προσφυγή το Δ.Ν.Τ. είναι εδώ δήλωσε στη βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα) τελειώνουν τα περιθώρια άσκησης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση, της οποίας ο ρόλος περιορίζεταιστην εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. και στην διαχείρηση των τεράστιων κοινωνικών συνεπειών που έρχονται . όσο για τις πολιτικές συνέπειες η Ουγγαρία δείχνει το δρόμο. ήρθαν οι Σοσιαλιστές, έφεραν το Δ.Ν.Τ., έπεσαν στις εκλογές στο 19%, ήρθε η Κενροδεξιά με απόλυτη πλειοψηφία και όλα καλά. Για τους δανειστές και το κεφάλαιο φυσικά. όχι για τους Ούγγρους που έχουν την ψειδαίσθηση ότι επιλέγουν πολιτκές. Τώρα τα μέτρα που παραπέρα θα επιβάλλει οτ Δ.Ν.Τ.
1 Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα θα είναι οι συμβασιούχοι, οι οποίοι θα βρεθούν στο δρόμο. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος της απόλυσης υπαλλήλων εκεί που θα καταργηθούν δημόσιοι οργανισμοί, αντί των μετατάξεων που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ θα ξαναρχίσει η συζήτηση για να κοπεί τελείως ο 14ος και να ισχύσει και η μείωση στον 13ο μισθό.
2 Τα μέτρα λιτότητας θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα.Υπάρχουν προτάσεις αν όχι ειλημένες αποφάσεις που μιλούν για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 10%. που μπορεί να γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως είχε γίνει και στη δεκαετία του ’80 ενώ θέτουν και το ζήτημα της επέκτασης των περικοπών στον 14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα.
3 Πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα (εκτός ασφαλιστικού, φορολογικού και απελευθέρωσης επαγγελμάτων) θα περιλαμβάνουν και την αλλαγή του 2% για τις απολύσεις.
4. Φόροι. Το ΔΝΤ προσανατολίζεται σε νέα αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση του χαμηλού συντελεστή και των εξαιρέσεων, σε μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στα επίπεδα των εμπορικών τιμών και βάσει αυτών να υπολογίζεται ο φόρος.
5.Ακόμα παραπέρα περιορισμοί των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία, αποκρατικοποιήσεις και ξεπούλημα του Δημόσιου Τομέα ενώ σειρά θα πάρει και το ξεπούλημα Δημοσίων εκτάσεων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου