Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μηδέν στο διάλογο κ. Αβραμίδη

Για το σχέδιο Καλλικράτης
Ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινού που γίνεται την Τετάρτη 28 Απριλίου
φέρνει για συζήτηση το σχέδιο Καλλικράτης, ο Δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης.
Ήδη μέχρι στιγμής όλα τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Κορινού, έστω και την τελευταία στιγμή, πήραν ομόφωνες αποφάσεις για την συνένωση του Δήμου Κορινού με τον Δήμο Κατερίνης. Αυτή άλλωστε είναι και η εκφρασμένη θέληση των δημοτών όπως εκφράστηκε με συγκέντρωση υπογραφών στα Δ. Δ. Κορινού και Κ. Αγιάννη, με Γ. Σ. στη Σεβαστή και με άτυπο δημοψήφισμα στον Κούκο.
Απέναντι σε αυτές τις διαθέσεις ο κ. Αβραμίδης σε παράλληλους τηλεοπτικούς μονολόγους αναλύει επιχειρήματα(;) για τη συνένωση του Κορινού με την Β. Πιερία, προσπαθεί να αξιοποιήσει τους πέριξ δήμους γι αυτό και παράλληλα αρνείται κάθε συζήτηση είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε σε ανοικτή Γενική Συνέλευση, εκεί όπου θα μπορούν να αντιπαρατεθούν δημόσια επιχειρήματα.
Είναι φανερό ότι αυτή η άρνηση του κ. Αβραμίδη οφείλεται στο γεγονός ότι φοβάται ότι θα μείνει απόλυτα μόνος στην άποψή του για την υπαγωγή μας στην Β. Πιερία αφού ακόμα και οι δημοτικοί του σύμβουλοι όσο και τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Κορινού, συντάσσονται με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών για τη συνένωση του Δήμου Κορινού με την Κατερίνη.
Καλούμε, εν όψει της προβλεπόμενης ανακοίνωσης του χωροταξικού του σχεδίου Καλλικράτη από τον υπουργό την Τετάρτη 28 / 4 και της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ την επόμενη 29/4 με θέμα τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο Κορινού κ. Αβραμίδη να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια ανοικτή συνεδρίαση με την παρουσία φορέων και των κομμάτων του Δήμου, ως δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και ως ελάχιστη στοιχειώδης υποχρέωση του και μέσα από αυτό τον ανοικτό διάλογο να υπάρξει απόφαση την οποία και θα πρέπει να μεταφέρει στην ΤΕΔΚ και την κυβέρνηση.

Κορινός 26/ 4 /2010
Μάντζιος Δ. Αντώνιος
Οικονομολόγος - δημότης Κορινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου