Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αθώοι στη δίκη της πετούνιας

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης για τους κατηγορουμένους στη «Δίκη της πετούνιας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι। Με την απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, υπερασπίστηκε την ελεύθερη έκφραση των πολιτών αλλά και του τύπου.
Κατηγορούμενοι ήταν οι εκδότες τριών ημερησίων εφημερίδων της Πιερίας ( Πολιτεία, Ημερησία, και Πιερικοί Αντίλαλοι και ο διευθυντής της πρώτης , για «εξύβριση δια του τύπου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή», επειδή δημοσίευσαν στα τέλη Ιουλίου του 2009 επιστολή μέλους της Εθελοντικής Δράσης Πιερίας την οποία έκριναν ο δήμαρχος Κατερίνης και οι αντιδήμαρχοι ότι ήταν συκοφαντική προς το πρόσωπό τους.
Η ακροαματική διαδικασία, κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και κατέθεσαν ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, οι αντιδήμαρχοι Ζήνωνας Σατραζέμης, Βικτωρία Παπατολίκα, Γιώργος Χατζηκώστας, Γιώργος Ίτσιος και Θανάσης Λιακόπουλος. Επίσης κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος.
Από την πλευρά των μηνυθέντων κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Άννα Αθανασάκη, ο πρώην υφυπουργός Παντελής Τσερτικίδης και ο δημοσιογράφος και γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργος Κουκουλιάτας.
Αθωωτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα για τους τρεις εκδότες και τον διευθυντή, λέγοντας ότι οι εφημερίδες απλά δημοσίευσαν μια επιστολή και δεν ήταν οι συντάκτες της.
Αντίθετα, πρότεινε ενοχή για τον Ηλία Τσολακίδη, όχι όμως για το αδίκημα της εξύβρισης δια του τύπου, αλλά για απλή εξύβριση. Ο κ. Εισαγγελέας υποστήριξε ότι τελέστηκε το αδίκημα της εξύβρισης και ότι ο πολίτης υπερέβη την απλή κριτική, ζητώντας τελικά την ενοχή του.
Δεκτή με χειροκροτήματα έγινε η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, σύφμωνα με την οποία κρίθηκαν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι.-

1 σχόλιο:

  1. Ευχομαι η απόφαση αυτή να αποτελέσει δεδικασμένο και παράδειγμα. Για όλους τους κακομαθημένους "δημοκράτες" που δεν τους έμαθε η μαμά τους πως υπάρχει και άλλη άποψη, οτι υπάρχει και το ΟΧΙ στο θέλω τους. Και με αφορμή μία παρόμοια περίπτωση που θα εκδικαστεί τον Ιούνιο, να παραθέσω μόνο τις σκέψεις ενός φίλου:
    Στους τύπους που κάνουν µηνύσεις για ψυχική οδύνη: Ξαφνικά γεµίσαµε από «Αλέξης Κούγιας» wannabes! Δεν γουστάρεις κάτι που σου συνέßη και δεν έχεις να προσάψεις τίποτα σε κανέναν; Τσουπ! Ψυχική οδύνη! Επειδή οι γονείς σου ήταν κλασικοί Έλληνες µ.... και σου έκαναν όλα τα χατίρια, δε σηµαίνει θα κάνουµε το ίδιο κι εµείς! Είσαι ενήλικας. Φτύσε επιτέλους το µαστάρι της µάνας σου και µάθε να δέχεσαι καµιά προσßολή που και που. Κατά 99% την αξίζεις. (ΥΓ: σε παρακαλώ, µη µου κάνεις µήνυση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή