Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Νάσαστε καλά κύριε υπουργέ.

Νάσαστε καλά που μας θυμίσατε ότι υπάρχει Ε.Σ.Υ., ένα Ε.Σ.Υ. που μπορεί να εξυπηρετήσει τον ασθενή. Μικρό το κακό για τη λυχνία που χάλασε στον αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο της Βέροιας αφού ήταν μόνο για λίγες μέρες. Δεν ξέρουμε γιατί δεν έγινε η μεταφορά σας με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Νάουσας για αξονική τομογραφία, όμως μας γεμίζει ελπίδες και προσδοκίες η μεταφορά σας από τον γιατρό με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Μας εντυπωσιάζει θετικά η διακομιδή σας με ασθενοφόρο και συνοδεία γιατρού από το νοσοκομείο της Βέροιας στο ΝΙΜΙΤΣ στην Αθήνα όταν οι γιατροί της Βέροιας συνέστησαν εγχείρηση και εσείς προτιμήσατε τη μεταφορά σας στο Νοσοκομείο που εργάζεται ο προσωπικός σας γιατρός. Νάσαστε καλέ κ. υπουργέ.
Γιατί με την περιπέτειά σας ξεφύγαμε έστω και για λίγο από μια μίζερη, σκληρή πραγματικότητα. Από απλήρωτες εφημερίες, επισχέσεις εργασίες και αναστολή εφημεριών στα δημόσια Νοσοκομεία, από χαλασμένα επί μακρόν μηχανήματα, κρεβάτια εντατικής που μένουν κλειστά από έλλειψη προσωπικού, από ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς, από το φακελάκι, από νοσοκομεία που υπολειτουργούν χαμένα στην υποχρηματοδότηση, τον κομματισμό, την αναξιοκρατία και γιατί όχι από την οκνηρία λίγων ή πολλών.
Νάσαστε καλά. Έστω και γι αυτή τη λίγη ευτυχία που μας χαρίσατε από ένα Ε.Σ.Υ. που δουλεύει. Έστω και από αυτό το φευγαλέο όνειρο. Νάσαστε καλά κ. υπουργέ. Πολλοί μακαρίζουνε την τύχη σας ακόμα και τώρα που βρίσκεστε στο κρεβάτι του πόνου.
Νάσαστε καλά. Πρώτα από όλα για την δημοσιότητα που εξ αιτίας σας δόθηκε από τα Μ.Μ.Ε. Γιατί φανερώσατε σε όλους πως οφείλει να λειτουργεί ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πως οφείλετε και εσείς και η κυβέρνηση σας να οργανώστε το ΕΣΥ. Πως πρέπει να υποστηρίζουν τη λειτουργία του ΕΣΥ οι ίδιοι οι λειτουργοί του. Και πρώτα από όλα. Πως πρέπει εμείς οι πολίτες να διεκδικήσουμε να λειτουργεί το ΕΣΥ. Νάσαστε λοιπόν καλά κ. υπουργέ. Από καρδιάς.
Αντώνης Δ. Μάντζιος – οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου