Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

1GOAL- ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΓΙ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κορινού και ο δάσκαλός τους Βασίλης Τσακιρίδης συμμετείχαν στις 20 Απριλίου 2010 στο 1Goal της actionaid Ελλάς. Ένα μάθημα για όλους! Ενώσανε τις φωνές τους με εκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο ζητώντας: Χρηματοδότηση για ποιοτική δημόσια εκπαίδευση, διότι είναι δικαίωμα όλων.
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράση είναι η ευκαιρία μας να υπενθυμίζουμε κάθε χρόνο στις κυβερνήσεις ότι το 2015 πλησιάζει και ότι είναι απαραίτητο να δουν πολύ σοβαρά στο ζήτημα και τελικά να αναλάβουν άμεση δράση ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να μπορούν να πάνε σχολείο. Οι μαθητές / μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί έχουν ρόλο κλειδί στην διεξαγωγή της εκστρατείας, αφού η ενεργός συμμετοχή των μαθητών σε μια τέτοια εκστρατεία, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να φέρει πρακτικό αποτέλεσμα, έχει και πολύτιμη παιδαγωγική αξία.
Την τρίτη 20 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού η Γ1 τάξη του παραπάνω σχολείου πραγματοποίησε το μάθημα φορώντας αθλητικές φανέλες διαφορετικής προέλευσης τονίζοντας ότι εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη την ίδια μέρα συμμετέχοντας στο μάθημα 1Goal για όλους.
Όπως αναφέρει ο δάσκαλός τους:« Παίρνοντας μέρος στην παγκόσμια αυτή εκστρατεία, σ΄ ένα μάθημα που ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, οι μαθητές έχουν μια μοναδική ευκαιρία να νιώσουν ότι συνεργάζονται με μαθητές από άλλες χώρες για τον ίδιο σκοπό. Εκατομμύρια παιδιά από όλο τον κόσμο συμμετέχουν για να καταρριφθεί το ρεκόρ. Οι μαθητές της τάξης του Γ1 με διαφορετικές φανέλες ομάδων και με τις φανέλες της δικής μας ομάδας ποδοσφαίρου του Πιερικού, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και το σήμα κατατεθέν της εκστρατείας, έδωσαν το παρόν στην όλη αυτή προσπάθεια, συνδέοντας έτσι την εκπαίδευση με το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου