Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί

Βουλευτές της Ν.Δ. ( μαζί και τοπικός μας βουλευτής) κατέθεσαν ερώτηση για τους απασχολούμενους στα προγράμματα STAGE

του Οικονομολόγου Αντώνη Μάντζιου
Εμείς οφείλουμε να πούμε μια συγνώμη.
Μια συγνώμη στις άνεργες και στους άνεργους, νέους και μεγαλύτερους, που πάνε στις υπηρεσίες για να προετοιμάσουν τα χαρτιά τους για τον ΑΣΕΠ και ξέρουν ότι οι θέσεις είναι ήδη πιασμένες μιας και οι διατάξεις του ΑΣΕΠ είναι φωτογραφικές για τα δικά μας «γαλάζια» παιδιά.
Μια συγνώμη γιατί καταφέραμε αντί να εξαλείψουμε το ρουσφέτι, να γυρίζουμε στα χρόνια τα παλιά και αντί για Μπάρμπα στη Κορώνη να χρειάζεται ο Θείος στη Βουλή, με το κυβερνών κόμμα φυσικά.
Μια συγνώμη γιατί αντί να θωρακιστεί το ΑΣΕΠ, το ξεχαρβάλωσαν με τις χαραμάδες να γίνονται πόρτες για να περνάνε μεγαλοπρεπώς τα «δικά μας παιδιά».
Μια συγνώμη γιατί το πρόγραμμα STAGE από πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας έγινε ο ρουσφετολογικός πολιορκητικός κριός για να απαξιωθεί το ΑΣΕΠ.
Μια συγνώμη γιατί τα βουλευτικά γραφεία ορίζουν ποιοι θα παρακολουθούν τα STAGE, τα βουλευτικά γραφεία παρατείνουν τις συμβάσεις STAGE για τα πιο δικά τους - δικά τους παιδιά και μετά ω του θαύματος οι προκηρύξεις στο ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ κλπ ζητάνε την μεγαλύτερη δυνατή προϋπηρεσία στο STAGE φωτογραφίζοντας έτσι απλά αυτά τα κατά δικά τους παιδιά.
Και αν αυτό το κόλπο δεν πιάσει και δεν προσληφθούν τα ανεψούδια μας τότε τραβάμε και μια επερώτηση στη κυβέρνησή μας για να διοριστούν και τα δικά μας παιδιά.
Αλήθεια κυρ κυβερνητικοί βουλευτές τώρα καταλάβατε ότι τα παιδιά του STAGE αντί να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία δουλεύουν ανασφάλιστα, με μισθούς πείνας, με συμβάσεις που ανανεώνονται, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες;
Θα ήταν ευπρόσδεκτη η έστω και την τελευταία στιγμή η μεταμέλειά σας, η αντίληψη εκ μέρους σας της πραγματικότητας, αν δεν γνωρίζαμε ότι και αυτή η παρέμβασή σας δεν αφορά όλα τα παιδιά του STAGE, δεν αφορά δυστυχώς όλους τους νέους και τις νέες που περιμένουν και χρειάζονται την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, δεν αφορά το ίδιο το πρόγραμμα STAGE που το κάνατε κουρελόχαρτο, δεν στοχεύει να διορθώσει στα κακώς κείμενα.
Απλά αφού και με τις φωτογραφικές διατάξεις του ΑΣΕΠ δεν προσλαμβάνονται τα δικά τους παιδιά φωνάζουν για να τα πάρουν εκτός ΑΣΕΠ. Είναι ικανοί για όλα. Αλήθεια τι χρειάζεται το STAGE, τι χρειάζεται το ΑΣΕΠ αν είναι να τους εμποδίζουν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά; Κοτζάμ κυβερνητικοί βουλευτές;
Μια συγνώμη όμως εκ μέρους μας δε φθάνει. Χρειάζονται πολλές συγνώμες, από όλους. Χιλιάδες συγνώμες για να γίνουν βουητό, να γίνουν άνεμος, να γίνουν θύελλα, να σαρώσουν όλους αυτούς, να καθαρίσουν τον τόπο από την υποκρισία, το ρουσφέτι, το παραγοντισμό, τον ωχαδερφισμό, την αδιαφορία τον παλαιοκομματισμό. Για να ανασάνουμε.
Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου