Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Το Δημοτικό Συμβούλιο Συνεδριάζει

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009, παρουσία και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημητρίου αφού έληξε η αργία μετά την αθώωση του από το δικαστήριο, και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
Πριν την συζήτηση διαβάστηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη για την άρση της της αργίας στον κ. Δημητρίου.
Εκτός ημερήσιας διάταξης
ψηφίστηκε ομόφωνα η επένδυση με τσιμεντόπλακες της αυλής στο “ΚΟΝΑΚΙ” δαπάνης 12.222,6 ευρώ με ανάθεση στον Αμοιρίδη Κων/νο.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Καθαρισμός ακτών»
δαπάνη ύψους 10.461 ευρώ με ΦΠΑ. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
2. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων σχολικής επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Κορινού
Σύνολο εξόδων 65.945 ευρώ από τα οποία 32.000 για πάγιο εξοπλισμό για τον οποίο δεν γνώριζαν σε τι συνίστατο.
Ψηφίστηκε ομόφωνα
3. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων σχολικής επιτροπής 2ου Νηπιαγωγείου Κορινού.
Σύνολο εξόδων 2.640 ευρώ. ομόφωνα
4. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων σχολικής επιτροπής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κ. Αγιάννη.
Σύνολο εξόδων 16.936 ευρώ από τα οποία 9.000 σε καταθέσεις. (άντε και σε καλή μεριά)
5. Πρόταση για τον καθορισμό τουριστικών περιοχών του Δήμο Κορινού.
Η Περιφέρεια ζητούσε την σχετική γνωμοδότηση μέχρι της 30/ 6 από τη Νομαρχία και αντίστοιχα η Νομαρχία από τους Δήμους. Η Δημοτική Αρχή χωρίς να γνωρίζει τις σκέψεις και της προθέσεις του Υπουργείου πρότεινε να οριστεί μόνο η παραλία Κορινού και όχι όλος ο Δήμος φοβούμενη την άνοδο της αντικειμενικής αξίας της γης. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία 9-4 να οριστεί μόνο η παραλία Κορινού. Η μειοψηφία ζητούσε να ενταχθεί όλος ο Δήμος.
6. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην τακτική γενική συνέλευση της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ορίστηκε τακτικός ο κ. Παπαργυρόπουλος και αναπληρωτής ο κ. Αντωνιάδη.
7. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 4.800 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.Το ποσό θα δοθεί στη σχολική επιτροπή του Δημοτικού Σχολείου Κορινού
8. Μεταβίβαση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας του Δήμου Κορινού σε τρίτους.
Εδώ είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί μεταβιβάζεται η χρήση της παραλίας σε ιδιώτες μέσω δημοπρασιών. Εκ μέρους της αντιπολίτευσης εστιάστηκε μόνο το γεγονός ότι μπορεί μπροστά από το ξενοδοχείο κάποιου τρίτος μέσω της δημοπρασίας να εγκαταστήσει ομπρέλες. Από μέρους μας τέθηκε το πρόβλημα οι πολίτες να μην έχουν ελεύθερο χώρο στην παραλία μας όπως γίνεται στην Αττική όπου πρόσβαση υπάρχει μόνο μέσω ιδιωτικών πλαζ με ακριβό εισιτήριο.
9. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κορινού στη Σύμβαση Διαδημοτικής Συνεργασίας για την διαχείριση
απορριμμάτων.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται περίπου στα 13.000 κατ έτος και η διάρκεια είναι 6ετής.Ψηφίστηκε ομόφωνα. Αυτό που δεν συζητήθηκε είναι το γεγονός ότι επειδή αφορά την ανακύκλωση των απορριμάτων, το ζητούμενο είναι να δούμε πόσο θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ , επειδή αρκετά θα ανακυκλώνονται, αλλά να δούμε και το οικονομικό αποτέλεσμα αφού έτσι θα μειωθούν και τα χρήματα που πληρώνουμε στο ΧΥΤΑ (4 ευρώ τον τόνο). Και πρακτικά θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια για ανακύκλωση, σε όφελος του περιβάλλοντος και του κόστους για τον δημότη.
10. Εκπόνηση μελέτης πιστοποίηση του Δήμου Κορινού ως φορέας υλοποίησης έργων της Δ΄ προγραμματικής περιόδου.
Αποφασίστηκε να γίνει η μελέτη μ προϋπολογισμό 15.000 ευρώ σύμφωνα με πρόταση ίδιου ύψους από τρία μελετητικά γραφεία.Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
11. Έγκριση της αριθμ. 121/2009 μελέτης της εργασίας «Καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κορινού». Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.
Αφορά κόψιμο δέντρων και χόρτων που βρίσκονται σε δρόμους και εμποδίζουν την ορατότητα με δαπάνη 15.000 ευρώ. Κατά τη συζήτηση υποστηρίχτηκε η άποψη να προσλαμβάνονται περισσότεροι εργάτες, ώστε να γίνεται καλύτερος καθαρισμός.Μειοψήφισε ο κ. Οφείδης θεωρώντας την δαπάνη ως σπατάλη και ζητώντας καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου.
Όσον αφορά την πρόσληψη εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το αναγγελόμενο από την κυβέρνηση πρόγραμμα, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει το 40% και αν το υπόλοιπο 60% το πληρώνει ο Δήμος τότε το κόστος για τον Δήμο θα είναι 300.000 ευρώ ποσό μεγάλο για το Δήμο. Στην περίπτωση αυτή ο Δήμος θα μπορεί να προσλάβει 5-7 το πολύ εργάτες. Όσον αφορά τον τρόπο πρόσληψης εκφράστηκε ο φόβος από τον Δήμαρχο μήπως οι προσλήψεις γίνουν όπως με το STAGE όπου οι προσλήψεις έγιναν αποκλειστικά μέσω των κυβερνητικών βουλευτών.
12. Εγκατάσταση και συντήρηση ευρυζωνικού δικτύου στον Δήμο Κορινού.
Το κόστος εγκατάστασης είναι 15.000 ευρώ και συντήρησης 1.000 το χρόνο. Ο Δήμος θα είναι πάροχος και θα παρέχει έχουν δωρεάν ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε όλους τους δημότες και σε όλες οι περιοχές του Δήμου Κορινού καθώς και στη παραλία Κορινού.Η μεταβίβαση του σήματος θα γίνεται με κεραίες ζεύξης νέας τεχνολογίας χωρίς τα προβλήματα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
13. Αναμόρφωση του ισχύοντος προϋπολογισμού – Ψήφιση πιστώσεων.
Αφορά την κάλυψη σε ήχο και φωτισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των Συλλόγων του Δήμου καθώς και την
διάθεση 7.500 ευρώ στην ΕΤ3 δια διαφημιστικά σποτ.
Πιο αναλυτικά: Θεατρική παράσταση με το ΔΗΠΕΘΕ Καρδίτσας 2.100 ευρώ, φολκλορική βραδυά στον Κ. Αγιάννη σε συνεργασία με την Εστία Πιερίδων Μουσών 1190 ευρώ, Πολιτιστικό πανηγύρι Ποντιακού Συλλόγου Κορινού 3.370 ευρώ, Πολιτιστικό πανηγύρι Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού 2.380 ευρώ, Πολιτιστικό πανηγύρι Σεβαστής 1.190 ευρώ, Οφείτικο συναπάντεμα 2.380 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου