Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Παραμένει «όνειρο θερινής νυκτός» ο οικισμός!

Συνέντευξη τύπου του συλλόγου δικαιούχων παραλιακού οικισμού «Ολυμπιάδα» Κορινού
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή 19/6 στο χώρο του Οικισμού της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ το Δ.Σ. του Συλλόγου δικαιούχων του παραλιακού Οικισμού.
Στη συνέντευξη ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σάββας Οφείδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Συλλόγου, στις μέχρι τώρα δραστηριότητες και επικεντρώθηκε στα ζητήματα της ανάθεσης των μελετών, του κόστους μεταβίβασης των οικοπέδων αλλά και για την σκανδαλώδη όπως την χαρακτήρισε ενοικίαση παραλιακής έκτασης 10 στρεμμάτων με ενοίκιο 1410 ευρώ ετησίως για δέκα έξι χρόνια.
Ανάμεσα σε άλλα είπε: « Η σημερινή διοίκηση με ελαφρά τη καρδία προσπάθησε να προχωρήσει στην δημοπράτηση των ήδη υπαρχόντων μελετών αρχικά με το εξωφρενικό χρηματικό ποσό των 739.000,00 ευρώ και κατόπιν της καθολικής πίεσης των δικαιούχων έκανε λόγο για 487.000,00 ευρώ. Ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν καθόλου οι μελέτες Ύδρευση και Οδοποιίας, παρά μονό υπάρχει η μελέτη Αποχέτευσης η οποία όμως κρίθηκε ανεφάρμοστη. Ενώ στα αρχεία της δημοτικής επιχείρησης υπάρχουν παραστατικά πληρωμής αυτών των μελετών ο Δήμαρχος αρνήθηκε σθεναρά να αναζητήσει τους συντάκτες των μελετών ώστε να παραλάβει αντίγραφα τους.
Ο Σύλλογος δικαιούχων κατέθεσε μια οικονομική προσφορά επικαιροποίησης των συγκεκριμένων μελετών της τάξης των 10.000,00 ευρώ για κάθε μία. Ύστερα από δυο αναβολές η σημερινή διοίκηση σύρθηκε να ψηφίσει ομόφωνα την πρόταση αυτή και να γλιτώσει η δημοτική επιχείρηση πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι γιατί αυτή την έρευνα που έκανε ο σύλλογος δικαιούχων δεν την έκανε η δημοτική αρχή, ώστε να γλιτώσει αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Αλήθεια πέρυσι που ο Δήμαρχος κόμπαζε πως ξεκίνησε η χάραξη της οδοποιίας στον οικισμό βάση ποιας μελέτης την έκανε, αφού σήμερα ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει; Τελικά πότε έλεγε αλήθεια τότε ή τώρα;
Επίσης τον Απρίλιο του 2008 ο ίδιος ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε όλους τους δικαιούχους σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση πως μπορούν να συνάπτουν συμβόλαια χωρίς να καταβάλουν τα χρήματα με την αίρεση να τα καταβάλουν έως τον Δεκέμβριο του 2010 ειδάλλως θα απολέσουν το οικόπεδο τους. Τώρα γιατί δεν συνάπτει συμβόλαια με τους δικαιούχους υποχρεώνοντας τους να καταβάλουν την δόση του2007. Τελικά πόσο ανακολουθία μπορεί να ανεχτούν οι δικαιούχοι; Επίσης γιατί αυτή η εισπρακτική εμμονή καταβολής των χρημάτων για τα έργα τη στιγμή που δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες και δεν έχει δημοπρατηθεί ούτε ένα έργο;
Για τη μίσθωση χώρου των δέκα στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα για δεκαέξι χρόνια, σημείωσε: Επίσης ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο αυτής της διοίκησης είναι η μίσθωση χώρου δέκα στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα για δεκαέξι χρόνια με το ευτελές ετήσιο μίσθωμα των 1.410,00 ευρώ. Ειδικότερα στις 27-2- 2009 η σημερινή διοίκηση προχώρησε κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες στη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου, δηλαδή κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας (Π.Δ. 270/1981) και χωρίς να δημοσιευτεί σε καμία εφημερίδα η περίληψη της διακήρυξης. Σίγουρα η υπόθεση αυτή θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με ενέργειες που ήδη έχει πάρει ο σύλλογος δικαιούχων, διότι δεν επιθυμούμε να επαναληφτεί η γνωστή σε όλους μας ιστορία της μίσθωσης του χώρου κάμπινγκ.» Τέλος κάλεσε όλους τους δικαιούχους να συσπειρωθούν στο Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου