Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» ΚΟΡΙΝΟΥ

ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕ 30.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΜΕ 487.000 ΕΥΡΩ.

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ολυμπιάδας στις 23-07-2009 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ανάκληση της υπ’ αρθ 32/2009 απόφασης, η οποία αφορούσε την ανάθεση επικαιροποίησης της μελέτης Οδοποιίας στον κ. Χατζηκωσταντίνου Δημήτριο Πολιτικό Μηχανικό, καθώς και τις μελέτες Ύδρευσης και Αποχέτευσης στον κ. Βασιλειάδη Μιχαήλ Πολιτικό Μηχανικό με το χρηματικό πόσο των 10.000 ευρώ για κάθε μία.
Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία αποτελεί τεράστιο πολιτικό, ηθικό αλλά και ουσιαστικό ατόπημα που θίγει βάναυσα τα συμφέροντα της δημοτικής επιχείρησης και των δικαιούχων.
Με την εν’ λόγο απόφαση άνοιξε ο δρόμος της πραγματοποίησης μελετών με το εξωφρενικό χρηματικό ποσό των 487.000,00 ευρώ ενώ υπάρχουν οι προσφορές των πιο πάνω μηχανικών με 30.000,00 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό ποσό που ήθελε να εκπονήσει τις συγκεκριμένες μελέτες η σημερινή διοίκηση ήταν το πόσο των 739.000,00 ευρώ.
Αυτή η απόφαση όνειδος πάρθηκε κατά πλειοψηφία ύστερα από πρόταση του Προέδρου της επιχείρησης να ανακαλέσουν εντελώς αναίτια την 32/2009 απόφαση παραχαράζοντας την. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 15-06-2009 κατατέθηκαν τρεις ενυπόγραφες προσφορές. Ειδικότερα κατατέθηκε από τον κ. Χατζηκωσταντίνου προσφορά επικαιροποίησης της μελέτης οδοποιίας και από τον κ. Βασιλειάδη δυο προσφορές για την μελέτη Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ενώ λοιπόν όφειλε ο Πρόεδρος της επιχείρησης να καλέσει τους δυο πολιτικούς Μηχανικούς να υπογράψουν τις αντίστοιχες συμβάσεις σύμφωνα πάντα με τις προσφορές που κατατεθήκαν, σκοπίμως παραχάραξε την απόφαση και κάλεσε μόνο τον κ. Χατζηκωσταντίνου να υπογράψει συμβάσεις και για τις τρεις μελέτες.
Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι γιατί ο Πρόεδρος της Ολυμπιάδας κάλεσε το κ. Χατζηκωσταντίνου να υπογράψει τις συμβάσεις για τις μελέτες Ύδρευσης και Αποχέτευσης, εφόσον οι έγγραφες προσφορές που κατατέθηκαν στο Δ.Σ. της επιχείρησης ήταν σφραγισμένες και υπογεγραμμένες από τον κ. Βασιλειάδη;
Ύστερα από αυτό ο κ. Χατζηκωσταντίνου επισκεύτηκε τον Δήμαρχο στο Γραφείο του και του παρέδωσε έγγραφο, γνωστοποιώντας του πως το πτυχίο που διαθέτει ο ίδιος είναι κατηγορίας 10 (έργα οδοποιίας) με αριθμό 5805 Α’ τάξης καθώς και ο κ. Βασιλειάδης διαθέτει πτυχίο κατηγορίας 13 (υδραυλικά έργα) με αριθμό 5805 Α’ τάξης. Έτσι λοιπόν του επισήμανε πως για αυτό το λόγο κατατεθήκαν τρεις χωριστές προσφορές. Επίσης του γνωστοποίησε πως πρέπει απλά να προχωρήσει σε διόρθωση της απόφασης και να τους καλέσει ξανά προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για την μελέτη οδοποιίας από τον ίδιο και οι συμβάσεις για τις μελέτες Ύδρευσης και Αποχέτευσης από τον κ. Βασιλειάδη, σύμφωνα με τις έγγραφες προσφορές που κατατέθηκαν.
Αποτελεί κοινή πίστη πως η σημερινή διοίκηση εντελώς πραξικοπηματικά και ύποπτα προχώρησε σε αυτή την επιλογή που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την επιχείρηση και τους δικαιούχους προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Με αυτή την επιλογή ταυτίστηκαν ο κ. Αντωνιάδης, κ. Ελευθεριάδης, κ. Θεοχαρόπουλος . κ Ιορδανόπουλος και η κ. Κορύτσα. Αυτοί οι άνθρωποι ενώ αποτελεί χρέος τους να υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον και να ενδιαφέρονται για την διασφάλιση των συμφερόντων των δικαιούχων έχουν καταστεί πειθήνια όργανα του Δήμαρχου και προσβάλουν κατάφορα τα συμφέροντα της επιχείρησης, που οι ίδιοι είναι μέλη. Ύστερα και από αυτή την τελευταία τους επιλογή καθίστανται έκπτωτοι στη συνείδηση του κόσμου.
Το γεγονός πως τα συγκεκριμένα πέντε μέλη της δημοτικής επιχείρησης προχώρησαν κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας έννομης τάξης αλλά και κοινής λογικής στην ακύρωση απόφασης ολοκλήρωσης των μελετών για τα έργα υποδομής στον παραλιακό οικισμό με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ και υπερψήφισαν την εκπόνηση των ίδιων μελετών με 487.000 ευρώ μαρτυρά την οξύτητα του σκανδάλου. Έτσι λοιπόν οφείλουν μια απάντηση πρωτίστως στη συνείδηση τους και ύστερα στις εισαγγελικές αρχές.
Ο Σύλλογος Δικαιούχων επιδεικνύοντας έντονα αντανακλαστικά προχώρησε στην επίδοση εξώδικης δήλωσης προς τον Πρόεδρο της Επιχείρησης καθώς και τα μέλη που υπερψήφισαν αυτή την κατάπτυστη απόφαση, όπου τους καλεί να προβούν άμεσα σε ανάκληση της .
Επίσης τους καθιστούμε σαφές πως πλανιούνται πλάνη οικτρά εάν πιστεύουν πως θα τους επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν τα όποια ιδιοτελή σχέδια τους με μία απόφαση που ουσιαστικά διασπαθίζει τα χρήματα των δικαιούχων.
Τους θυμίζουμε πως τα χρήματα που κακοδιαχειρίζονται είναι χρήματα συχωριανών τους και μάλιστα το υστέρημα τους, όπου πρέπει να επιδείξουν σεβασμό και ήθος. Αυτή η συνεχής ολίσθηση με ετεροβαρείς αποφάσεις για τα συμφέροντα των δικαιούχων οργίζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Τέλος τους καλούμε έστω και τώρα που έπεσαν οι μάσκες των κακών προθέσεων τους να συμμορφωθούν και να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια και σύνεση.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου