Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Τελικά θα την πληρώσουνοι μικροί;

Για την εκποίηση δημοσίου κτήματος
από την ΚΕΔ στην Παραλία
Στο εδώλιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΠαραπέμπετε σε βαθμό κακουργήματος μαζί με άλλους 12 υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους εμπλεκόμενους στην υπόθεση
Με απόφαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σχετική με την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου με όφελος - αντίστοιχη ζημιά που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και απλή συνέργεια 13 άτομα, με πρώτο στη λίστα κατηγορουμένων τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΕΔ κ. Ξηραδάκη και 12 υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Πρόκειται για την εκποίηση δημοσίου κτήματος από την ΚΕΔ στην Παραλία, ύστερα μάλιστα από την προσφυγή στη δικαιοσύνη του Βουλευτή κ. Αντώνη Καρπούζα.
Εμείς να παρατηρήσουμε ότι παρ΄ όλες τις παρεμβάσεις του και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ο κ. Καρπούζας, μόνος τότε, δεν κατάφερε να αποφύγει την εκποίηση γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν δυστυχώς και πολιτικές ευθύνες οι οποίες αποσιωπούνται.
Άλλωστε ή έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ η ανέγερση της μονάδας πάνω στον αιγιαλό, η παραχώρηση στην επιχείρηση της χρήσης όλου του αιγιαλού έμπροσθεν της μονάδας, αποδεικνύει ότι αυτές οι εκποιήσεις αποτελούν κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. Όσο για τους υπαλλήλους ας προσέχουν. Κανείς δεν υποχρεώνεται σε εκτέλεση παράνομων εντολών.
Το “έγκλημα” όμως συνετελέσθη και αν την πληρώσουν κάποιοι θα είναι τα πιόνια στην σκακιέρα της εκποίησης του Δημοσίου χώρου. Ως εκ τούτου η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση τα στελέχη της και όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. μη εξαιρούμενου του κ. Καρπούζα ο οποίος υποστηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση που δεν άκουσε τις εκκλήσεις του για την μη εκποίηση της Δημόσιας έκτασης. Πάντως να του αναγνωρίσουμε ότι είχε το κουράγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου