Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕ 30.000 ΕΥΡΩ

ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 600.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ

Πλήρης ανατροπή στο Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που έγινε προχθές Πέμπτη 23/7/09 με την απουσία των Μιχαηλίδη και Καταραχιά ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας υπέβαλλε την παραίτησή του.
Στη συνεδρίαση αναγνώστηκε επιστολή του μελετητή κ. Χατζηκωνσταντίνου με την οποία ζητούσε να διορθωθεί η απόφαση ανάθεσης και των τριών μελετών στον ίδιο καθόσον ο ίδιος μπορούσε με το πτυχίο να κάνει μόνο τη μία μελέτη ( για την οποία είχε κάνει και προσφορά ) ενώ οι άλλες δύο μελέτες έπρεπε να αναφέρει η απόφαση ότι ανατίθενται στον κ. Βασιλειάδη ο οποίος είχε κάνει και την αντίστοιχη προσφορά και τον οποίο εκπροσωπούσε στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης.
Με αφορμή αυτή την απόφαση ο κ. Αβραμίδης πρότεινε και ψηφίστηκε από την προσκείμενη πλειοψηφία να ακυρωθεί το σκέλος της απόφασης του προηγουμένου Συμβουλίου όσον αφορά την απόφαση της απευθείας ανάθεσης των μελετών και να παραμείνει ισχυρό μόνο το σκέλος της δημοπράτησής τους.
Το σκεπτικό ήταν ότι η κ. Χατζηκων/νου ρητά στη συνεδρίαση είχε βεβαιώσει ότι ο ίδιος μπορεί να αναλάβει και τις τρεις μελέτες ενώ τώρα με την επιστολή του υπαναχωρεί θεωρώντας τελικά τις προσφορές τέχνασμα της αντιπολίτευσης για να αργήσουν τα έργα στον ΟΙΚΙΣΜΟ. Από τη μεριά της η αντιπολίτευση στο Δ.Σ. κατηγόρησε την πλειοψηφία για σκοπιμότητα, ότι κακώς η απόφαση έδινε και τις τρεις μελέτες στον κ. Χατζηκων/νου δεδομένου ότι οι προσφορές ήταν συγκεκριμένες και εκεί στηριζόταν και η απάντηση του κ. Χατζηκων/νου στο ερώτημα του Δημάρχου και σε κάθε περίπτωση μπορούσε να αναβληθεί η συζήτηση να αναζητηθεί ο κ. Βασιλειάδης και αν επιμένει στην προσφορά του να τροποποιηθεί η απόφαση παίρνοντας μία μελέτη ο κ. Χατζηκων/νου και δύο ο κ. Βασιλειάδης.
- Από τη μεριά μας να σημειώσουμε την απορία μας όσον αφορά το διατακτικό της απόφασης δεδομένου ότι ήταν σαφές ότι ο κ. Χατζηκων/νου έκανε προσφορά μόνο για μία μελέτη. Για την κατάθεση της πρότασης και την ψήφισή της φέρνουν ευθύνες και οι δύο πλευρές είτε για σκοπιμότητα είτε για αμέλεια.
- Μας δημιουργεί απορίες γιατί τουλάχιστον η μία απόφαση δεν δόθηκε στον κ. Χατζηκων/νου αφού μπορούσε να την εκτελέσει.
- Γιατί ο κ. Βασιλειάδης ήταν ο μεγάλος απών από την προηγούμενη συζήτηση μιας και δεν συνηθίζεται να ανατίθενται μελέτες χωρίς να γνωρίζουν έστω και φατικά τον μελετητή.
-Γιατί δεν δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την αποφυγή απόδοσης σκοπιμοτήτων στις ενέργειες της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας γεγονός που ζημιώνει την δημόσια εικόνα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.

-Τελικά μήπως είναι δύσκολο ή επικίνδυνο ένας τόσο μικρός Δήμος να χειρίζεται μια τόσο μεγάλη περιουσία με πλειοψηφίες που δίνονται από άντιδημοκρατικούς εκλογικούς νόμους και τους πολίτες στο περιθώριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου