Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Μικρά - Μικρά Ιούλιος 2009

# Έπιασαν τους φυλακισμένους. Αυτό και αν είναι κατόρθωμα. Αλήθεια τι παραπάνω θα τους κάνουν τώρα που τους έπιασαν;
# Το πολύ - πολύ να ανέβει το κασέ των διευκολύνσεων τους στις φυλακές και να πληρώσουν κάτι τις παραπάνω.
# Ένας καλός τρόπος να κυκλοφορούν τα λεφτά. Είναι καλύτερα να πηγαίνουν στην παρανομία; Ενώ τώρα, πάνε σε νόμιμους.
# Ο κύριος, Παναγιώτης. Δηλαδή πως έπρεπε να τον αποκαλεί ο δ/ντής;. Πάνο, Παναγιωτάκη, κοτζάμ Βλαστό;
# Μ΄ αρέσει πάντως που είχε καλή επικοινωνία με τους κατάδικους, ακόμα και άλλων φυλακών.
# Μόλις μάθαινε κάτι, αμέσως τηλέφωνο τη γυναίκα του. Τζέντλεμαν σε όλα του.
# Αλήθεια είχε τουλάχιστον ετοιμάσει το χώρο στην αυλή της φυλακής για να προσγειωθεί το ελικόπτερο; Μην πήγαινε τζάμπα τόση προσπάθεια;
# Κάτι ονόματα πάντως δεσμοφυλάκων τα είχαμε ξανακούσει. Τότε που αντί να φύγουν οι δεσμοφύλακες, έδειξαν την πόρτα στον υπουργό τους.

# Έπιασαν τους φυλακισμένους Και τώρα φοβούνται να τους πάνε στον εισαγγελέα για να μην τους φύγουν.
# Δεν τους άφηναν όπως ήταν; Και το κεφάλι τους θα είχαν ήσυχο και κάποια στόματα θα έβαζαν λίγο ψωμί - άντε παντεσπάνι στο στόμα τους.
# Τώρα που κατήργησαν την ΑΤΑ ήταν μια κάποια λύση.
# Έπιασαν τους φυλακισμένους και δοξάστηκε η ΕΥΠ. Μπορεί με τους ξένους πράκτορες να μην τα κατάφερε, μπορεί να κάνανε οι “ξένοι”, υποκλοπές ακόμα και στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού, όμως και αυτοί κατάφεραν να κάνουν υποκλοπές στο Βλαστό.
# Και επειδή δεν ξέρανε καλά από κοπτοραπτική την πλήρωσε ο Διοικητής τους.
# Μα τι σοβαροί πράκτορες είναι αυτοί όταν στις υποκλοπές ακούγονται τα ονόματα υπουργών; Πρώτη φορά μαθαίνουν για μοντάζ, για ψαλίδι βρε αδερφέ;
# Υποκλοπές 800 τηλεφώνων με την μία η ΕΥΠ και πανηγυρίζουμε τα χαϊβάνια. Θάρθει και η σειρά μας. Άλλωστε τι ισότητα θα υπάρχει αν δεν είμαστε, όλοι μα όλοι, παντοτινοί ύποπτοι;

# Γι αυτό υποκλοπές, κάμερες παντού, Τράπεζα DNA μέχρι και αστυνόμο μέσα στο σπίτι μας γράφηκε ότι μας υποσχέθηκε ο Καρατζαφέρης.
# Ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Την ώρα που η Αλέκα νίκησε, ο Αλέξης και ο Αλέκος περνάνε από 40 κύματα και ο Γιωργάκης αισθάνεται το ρίγος της συγκίνησης από το κάλεσμα της Ιστορίας.
# Μηδέν Ανοχή στους λαθρομετανάστες ο Καρατζαφέρης, Μηδέν ο Καραμανλής, Μηδέν και ο Γιωργάκης. Τρία μηδενικά και νικητής το ΛΑΟΣ.
# Κατά τα άλλα είμαστε φιλόξενος λαός, λατρεύουμε τον ξένιο Δία και τον ρακένδυτο Χριστό. Στο όνομά τους αλλάζουμε την Παναγία στους ξένους, τους λαθρομετανάστες.
# Απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά και σε Έλληνες έγραφαν κάποια μπαρ της Αμερικής στις αρχές του 1900. Κοντά ποδάρια έχει η μνήμη μας.
# Πριν λίγα χρόνια απαγορεύαμε εδώ στη Πιερία την κυκλοφορία των Αλβανών μετά τις 8 το βράδυ. Τότε που βλέπαμε εφιάλτες με τους Αλβανούς.
# Δεν πέρασαν λίγα χρόνια εγκαταστάθηκαν, βρήκαν δουλειές, πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία μας, πληρώνουν τα Ταμεία μας για να έχουν προσωρινή άδεια, στηρίζουν τα χωριά μας, κουβαλάνε με καμάρι τη σημαία μας, πρώτοι σέρνουν το χορό στα πανηγύρια μας.
# Τι χρειάζονταν; Υπομονή, χρόνος, εμπιστοσύνη, θάρρος, ανοχή.
# Δύσκολη η ζωή των μεταναστών στις παράγκες χωρίς φως και νερό, δύσκολη η ζωή χωρίς ένα πιάτο φαί τουλάχιστον για τα παιδιά, δύσκολη και η ζωή των περιοίκων σε καταυλισμούς ανθρώπων που υποφέρουν.
# Να πάνε πίσω; Να πάνε που; Στις πατρίδες τους που διαφεντεύουν τα στρατεύματα των συμμάχων μας; Στις πατρίδες τους που σπαράσσονται από εμφύλιους σπαρμένους από τους συμμάχους μας; Στις πατρίδες τους που τις ξεζούμισαν οι μεγάλες επιχειρήσεις της Δύσης για να περνάμε καλά εμείς;
# Διάβασα σε ένα βιβλίο ενός Γερμανού ότι επί Χίτλερ οι Γερμανοί δεν αντέδρασαν μαζικά γιατί περνάγανε καλά. Με τους φόρους και τις κλοπές του Χίτλερ στις κατεχόμενες χώρες.
# Τότε που στην Αθήνα μαζεύανε με τα κάρα τους πεθαμένους από την πείνα. Οι Γερμανοί όμως στη χώρα τους περνούσανε καλά!
Εμείς να περνάμε καλά και ...!!!
# Να μην τους δεχτούμε; όπως οι Ιταλοί που βούλιαξαν το σαπιοκάραβό τους και δεν τους μάζεψαν;
# Να μην τους μαζεύουμε όταν οι δουλέμποροι, και πατριώτες μας ανάμεσά τους, τους φουντάρουν με τα σαπιοκάραβά τους κοντά στα νησιά μας μέσα στα άγρια κύματα;
# Να ισχύσουν οι διακρατικές συμφωνίες. Να παρέχουμε πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται. Να οργανώσουμε κέντρα υποδοχής. Να αναλάβει η Ε.Ε. τις ευθύνες της μοιράζοντας εξ ίσου το
βάρος και δεχόμενη το αναλογούν μέρος των μεταναστών που
φθάνουν στην πατρίδα μας.
Να βοηθηθούν οι χώρες τους να ξεφύγουν από τον εμφύλιο σπαραγμό, να σταματήσει η Δύση τις επεμβάσεις της, να δοθεί ισχυρή οικονομική βοήθεια για να σταθούν στα πόδια τους οι οικονομίες τους στη χώρα τους.
# Γιατί στο πέρασμα της Ιστορία αποδείχτηκε ότι καμιά μετακίνηση πληθυσμών δεν σταμάτησε με τα όπλα. Καμιά. Δωριείς, Σλάβοι, Τούρκοι κλπ.
# Δύσκολο το θέμα, δυσάρεστη αυτή η συζήτηση , ντάλα καλοκαίρι, όμως αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι η ανθρωπιά μας, φίλε αναγνώστη. Και η λογική.

# Το κύριο πρόβλημα της Ιταλίας είναι οι Ιταλοί που ψηφίζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι όχι ο ίδιος, σχολιάζει ο διάσημος συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο και καλεί τους συμπατριώτες του να αντιδράσουν για να μην ξαναβρεθούν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν που έζησαν υπό τον φασισμό.

# Αυτοδιαφημίζεται με καταχωρήσεις στις εφημερίδες ότι έρχεται να μας σώσει. Με υψηλή λέει θέση στην ηγεσία του κόμματός του ΠΑΣΟΚ και με υψηλές διασυνδέσεις με το κέντρο. Μωρέ τι μας λες!
# Έρχεται να μας σώσει. Να μην πούμε το όνομά του γιατί και η αρνητική διαφήμιση γι κάποιον άγνωστο είναι διαφήμιση.
# Έρχεται να μας σώσει. Με καθρεφτάκια, γνωριμίες και χάντρες από το κέντρο, έρχεται στη Περιφέρεια.
# Έρχεται να μας σώσει.
Θεός να μας φυλάει.

# Άντε και φθάσαμε στο τέλος.
Καλή ανάγνωση φίλε αναγνώστη. Και κάνε κανένα μπάνιο, απόλαυσε μια μπύρα παγωμένη, ένα τσίπουρο στη παραλία μας, ότι προλάβουμε. Έρχεται και ο Σεπτέμβρης με κείνη την έρμη τη Γρίπη.

Και πούσαι, κοίταξε κι εκείνη την συνδρομή.
Όχι για μένα. Για κείνη την φουκαριάρα την μάνα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου