Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΩΝΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΑΙΓΙΝΙΟ 60300
email:epaiginiou@gmail.com
Τηλ:6944545149
Συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα στο Δημαρχείο Κορινού στις 2-7-09. Έγινε μια πολύ καλή και δημιουργική συζήτηση όπου ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις:
α) Εκλέχθηκε τριμελής Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Αγγελίδη, Αντώνη Νταγλιούδη και Ηλία Τσιτλακίδη.
β) Αποφασίστηκε σχέδιο άμεσης παρέμβασης στο χώρο του έργου σε περίπτωση που ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες Διοδίων Αιγινίου.
γ) Διαπιστώθηκε η αργοπορία έκδοσης απόφασης για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των Διοδίων που εκδικάστηκε στις 30-4-09. Εκφράστηκε η ελπίδα της θετικής για την Πιερία απόφασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
δ) Αποφασίστηκε παράσταση στην Εισαγγελία Κατερίνης για την πορεία έρευνας σχετικά με την από τον Δεκέμβρη του 2008 καταγγελία της επιτροπής για την μη αδειοδότηση του έργου
ε) Εκφράστηκε η ικανοποίηση για το σταμάτημα εργασιών το τελευταίο τρίμηνο ελπίζοντας στον οριστικό του χαρακτήρα.
ζ) Διευρύνθηκε περαιτέρω η Επιτροπή Αγώνα και ανακοινώθηκε η ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς όλους.
Στ) Αποφασίστηκε η έκδοση της εξής ανακοίνωσης:
«Η συνάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ – Βουλευτών Ν.Δ., Νομάρχη, Προέδρου ΕΒΕ, Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Πιερίας στις 16-6-2009 πέρασε στην ιστορία ως συνομιλία όπου έγιναν ανακοινώσεις προς ακροατές - προσκεκλημένους. Ο κ. Υπουργός είπε ότι τα Διόδια Αιγινίου θα γίνουν χωρίς να εξηγήσει γιατί δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί η σχετική σύμβαση που τα προβλέπει και γιατί πρέπει οπωσδήποτε η Πιερία να πληρώσει με βαρύτατες συνέπειες τις λαθεμένες επιλογές της σύμβασης παραχώρησης. Κανείς, απ’ ότι μας ανακοινώθηκε, δεν εξέφρασε αντιρρήσεις και οι «εκπρόσωποί» μας δήλωσαν ευχαριστημένοι αντί να υπερασπιστούν το συμφέρον του τόπου τους.
Εμείς υπενθυμίζουμε ότι εντείνουμε τον αγώνα. Περιμένουμε την απόφαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκε στις 30-4-09, έχουμε υποβάλει αγωγή με δικάσιμο στις 22-2-2010 και υπάρχει και καταγγελία στην Εισαγγελία για το μη αδειδοτημένο παράνομο έργο των Διοδίων
Βλέπουμε ότι το έργο των Διοδίων δεν συνεχίζεται και οι σχετικές αναγκαίες απαλλοτριώσεις δεν προχωράνε. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του αγώνα του Νομού μας και δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την Εταιρεία αλλά και προς κάθε κατεύθυνση: Αν αντιληφθούμε συνέχιση του έργου θα αντιδράσουμε δυναμικά επί του χώρου των εργασιών.
Είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπιστούμε το μέλλον του τόπου μας, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να μαραζώσει ο Νομός μας».
Κορινός 02 – 07 – 2009
Η Επιτροπή Αγώνα
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν:
1. Αβραμίδης Κων/νος Δήμαρχος Μεθώνης
2. Αβραμίδης Νίκος Δήμαρχος Κορινού
3. Αγγελίδης Παναγιώτης Ιχθυολόγος
4. Αγγελίδης Άγγελος Εκπαιδευτικός
5. Αθανασιάδης Χαράλαμπος Πρόεδρος Δ.Σ. Κορινού
6. Αντωνιάδης Τάσος Αντιδήμαρχος Κορινού
7. Βασιλειάδης Δημήτρης Δήμαρχος Πύδνας
8. Γκογκίδης Αντώνης Δημ. Υπάλληλος
9. Δημητρίου Απόστολος Δημ. Συμβ. Κορινού
10 Θεοχαρόπουλος Θωμάς Αντιδήμαρχος Κορινού
11. Καζάς Παναγιώτης Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγινίου
12. Μάντζιος Αντώνης Δημ. Υπάλληλος
13. Ματσκίδης Θωμάς Γεωπόνος
14. Νταγλιούδης Αντώνης Πολιτικός Μηχανικός
15. Παπαγεωργίου Γιάννης Δημ. Συμβ. Κορινού
16. Παραλυκίδου Ισιδώρα Ελ. Επαγγελματίας
17. Πετρίδης Κων/νος Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραπεζούντας
18. Τερζής Αναστάσιος Πρώην Δήμαρχος Αιγινίου
19.Τσιτλακίδης Ηλίας Πρόεδρος ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου