Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

“ ΟΧΙ” στην κατασκευή των διοδίων Αιγινίου




Δυναμική πορεία στο εργοτάξιο από την Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων
Παραμένει σε υποσχέσεις η κυβέρνηση
ενώ οι εργασίες προχωρούν ολοταχώς



Ένα νέο, δυναμικό “ΟΧΙ” στην κατασκευή και λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου είπε την Κυριακή η Πιερία σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα και στην οποία συμμετείχε πλήθος Πιεριέων.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη Τάσος Κουράκης, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχρισοδούλου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Κωνσταντίνου, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Βόρειας Πιερίας, εκπρόσωπος του Βουλευτή Γ. Αμοιρίδη, καθώς και πλήθος κόσμου.
Η χθεσινή διαμαρτυρία ξεκίνησε με ειρηνική πορεία από την αερογέφυρα του Αιγινίου μέχρι το εργοτάξιο, όπου ζητήθηκε από τους υπευθύνους να σταματήσουν τις εργασίες, όπως κι έγινε. Μετά από λίγα λεπτά οι εργάτες αποχώρησαν, μετά από πιέσεις που δέθηκαν τόσο από τα μέλη της Επιτροπής όσο και από τους πολιτικούς παράγοντες του νομού μας.
Την ίδια ημέρα σε ερώτηση δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης χαρακτηρίζοντας παράλληλα λογική την αντίδραση των Πιεριέων από την άλλλη όμως ανεμπόδιστη η εταιρεία προχωρά ταχύτητα στην ολοκλήρωση των εργασιών και την δημιουργία τετελεσμένων χωρις καμία κβερνητική παρέμβαση αποτροπής.
Παραίτηση το υκ. Νταγλιούδη από συντονιστής
της Συντονιστικής Επιτροπής.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας παραιτήθηκε από Συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής παραμένοντας απλώς μέλος τηςκαθώς και μέλος της Επιτροπής Αγώνα μιας και διαφωνεί με το πλαίσιο τωνκινητοποιήσεων που θέτει η πλεοψηφία. Ο κ. Νταγλιούδης υποστήριξε την άποψη της μόνιμης κατάληψης του χώρου των εργασιών από την επιτροπή αγώνα και τους δήμους, για το άμεσο οριστικό σταμάτημα των εργασιών, την αποτροπή της κατασκευής των διοδίων το γκρέμισμα του μέρους που κατασκευάστηκε και την επαναφορά του τοπίου στο προτέρα κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου