Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
Εκτός Ημερήσιας Διάταξης
Έγκριση Περιβαλλοντικής μελέτης για λειτουργία μονάδας επεξεργασίας πατάτας στη Σεβαστή
Εγκρίθηκε ομόφωνα
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1.Τροποποίηση προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»
Μετά την παρουσίαση του θέματος μιλώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Κορινό λόγω του προβλεπομένου τρόπου κατασκευής δεν μπορεί να γίνει τμηματικά και ως εκ τούτου θα αναζητηθούν πιστώσεις από προγράμματα που τρέχουν τα δε προβλεπόμενα χρήματα μαζί με τις πιστώσεις της αγροτικής οδοποιία στα διαμερίσματα που δεν θα γίνουν θα δοθούν για την επέκταση του Δημαρχείου με στόχο την διεκδίκηση έδρας στο νέο Δήμο που θα δημιουργηθεί σύμφωνα με τον Καποδίστρια 2.
Ο κ. Δημητρίου ζήτησε την αναβολή του Θέματος για τη συνεδρίαση της 30 Οκτωβρίου αφού ο δήμαρχος θα απουσίαζε στη συνέχεια από την συζήτηση του θέματος. Κατά την ψηφοφορία που έγινε η πρόταση της αναβολής καταψηφίστηκε με την βοήθεια των Αηδονίδη και Βουνίσιου που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της συζήτησης ενώ ο Μπαρές ψήφισε παρών.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης επειδή προέκυψε ότι δεν υπάρχει μελέτη ούτε προμελέτη για την επέκταση του Δημαρχείου ο κ. Μπαρές ζήτησε την αναβολή του θέματος κάτι που δεν τέθηκε για ψήφιση από τον Πρόεδρο ισχυριζόμενος ότι είχε ήδη αποφασίσει σχετικά το σώμα παραβλέποντας το γεγονός ότι έγινε επίκληση νέων στοιχείων. Στην ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι της Τροποποίησης εγκρίθηκε δια πλειοψηφίας αφού οι Αηδονίδης και Βουνίσιος ψήφισαν αναβολή ο δε Μπαρές ψήφισε παρών διασπώντας έτσι το μπλοκ της αντιπολίτευσης, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος απουσίαζε.
Μας λύπησε η τοποθέτηση του κ. Παπαγεωργίου ο οποίος αιτιολογώντας τη θετική του ψήφο πέρα από τις επί μέρους διαφωνίες του ανέφερε επί λέξει:
« Είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω την συγκεκριμένη αναμόρφωση του ΘΗΣΕΑ διότι τουλάχιστον ως Αι Γιάννης δεν χάθηκε κάποιο ποσό από τα συγκεκριμένα χρήματα» δρώντας μάλλον ως εκπρόσωπος του Κ. Αγιάννη και όχι ως δημοτικός σύμβουλος όλου του Κορινού.
Αναλυτικά αναφερόμαστε στη σελίδα 4 και 5
2.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Προμήθεια – Τοποθέτηση εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο του Δ. Δ. Κορινού. Εγκρίθηκε ομόφωνα
3.Έγκριση μελέτης–Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Εσωτερική οδοποιία -Ασφαλτοστρώσεις)». στη ν. Τραπεζούντα. Αφορά ασφαλτοστρώσεις 250 τ.μ. ύψους 15.500 ευρώ και το έργο θα γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό. Εγκρίθηκε ομόφωνα
4.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα – Χορήγηση παράτασης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Κορινού». Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 77.193 ευρώ με ΦΠΑ και ζητήθηκε παράταση ως 30 10 /09 για την ολοκλήρωση σύνταξης του φακέλου. Εγκρίθηκε ομόφωνα
5.Έγκριση απολογιστικών στοιχείων έτους 2008 της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Νηπιαγωγείου Δ. Δ. Κορινού. Τα έσοδα και οι δαπάνες είναι ισοσκελισμένα στα 2.640,81 ευρώ. Εγκρίθηκε Ομόφωνα
6. Επιβολή ή μη φόρων τελών δικαιωμάτων και εισφορών. Η εισήγηση πρότεινε να μείνουν ως έχει ενώ ο κ. Δημητρίου επικαλούμενος την μεγάλη περσινή αύξηση 12 – 15 % ζήτησε λόγω της οικονομικής κατάστασης να μειωθούν στο επίπεδο του 2006. Ο κ. Βουνίσιος πρότεινε να επανέλθουν στο επίπεδο του 1998 κάτι που αποδέχτηκε ο κ. Δημητρίου αν και τελικά ο κ. Βουνίσιος την απέσυρε. Εγκρίθηκε δια πλειοψηφίας η μη αύξηση μειοψηφούσης της παράταξης του κ. Δημητρίου.
7.Ρύθμιση καταβολής οφειλών, οφειλετών των Δήμων σύμφωνα με το Ν. 3801/09.
Αφορά τα τέλη ακαθαρίστων εσόδων και προβλέπεται υποβολή αίτησης εντός δύο μηνών από την δημοσίευση της απόφαση του Δ.Σ., εξόφληση σε 24 μήνες και ελάχιστη δόση τα 150 ευρώ. Εγκρίθηκε ομόφωνα
8. Ορισμός ορκωτού ελεγκτή για την διενέργεια τακτικού έλεγχου οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Κορινού χρήσης 2009. Αποφασίστηκε η ανάθεση στους Συγγερίδης Δημ. Γεωργιάδη Νικ. Για ποσό 6.468 χωρίς ΦΠΑ. Εγκρίθηκε ομόφωνα
9. Τροποποίηση ποσοστών διανομής λειτουργικών δαπανών των σχολικών επιτροπών του Δήμου Κορινού. Το θέμα αναβλήθηκε λόγω λαθεμένης άθροισης των ποσοστών.
10. Έγκριση έκθεσης εκτίμησης αξίας ακινήτου. (Υπόθεση Χερβαντίδη Νικολάου).
Ψηφίστηκε αναβολή για την εξέταση αποζημίωσης και των άλλων οικοπέδων που καταπάτησε ο δρόμος.
11. Έγκριση έκθεσης εκτίμησης αξίας ακινήτου. (Υπόθεση Φουστάνα Παναγιώτη).
Ψηφίστηκε Αναβολή γιατί το κτήμα δεν ανήκει στη ιδιοκτησία του Δήμου αλλά στην ΕΑΣ
12. Αναμόρφωση του ισχύοντος προϋπολογισμού – Ψήφιση διαφόρων πιστώσεων.
Για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου εγκρίθηκαν πιστώσεις για στεφάνια 600 ευρώ, για μπουφέ 1.500 για χυμούς και κεράσματα στα Δημοτικά Διαμερίσματα 550 και για μικροφωνική κατά την διάρκεια της παρέλασης και την απογευματινή εκδήλωση το ποσό των 952 ευρώ.
Εγκρίθηκε δαπάνη 700 ευρώ για την γιορτή του Τσίπουρου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών, 44000 ευρώ για τον φωτισμό δρόμων πλατειών και παραλιακής, για συσσώρευση απορριμμάτων στο σκουπιδότοπο Κορινού 6980 καθώς και για τους αντίστοιχους των διαμερισμάτων, για πληρωμή του ΧΥΤΑ 10.000 για πάγκους στο γήπεδο 8.000 ευρώ για συντηρήσεις κτιρίων, μηχανημάτων κλπ 19.000 για έπιπλα και σκεύη 2.000 για προμήθεια ειδών θέρμανσης ψύξης 6.980 ευρώ.
Οι παραπάνω πιστώσεις προήλθαν από το αποθεματικό το οποίο ενισχύθηκε από τα χρήματα που προβλεπόταν για την αγορά του τριαξονικού φορτηγού και την αγροτική οδοποιία έργα τα οποία δεν έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου