Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού

Παρασκευή 30/11/ ώρα 19:00











Θέματα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης
1. Τροποποίηση ποσοστών διανομής λειτουργικών δαπανών των σχολικών επιτροπών του Δήμου Κορινού.
2. Αναμόρφωσης ισχύοντος προϋπολογισμού
για ψήφιση δαπάνης των ορκωτών εκτιμητών για καπνεργοστάσιο Σεβαστής ύψους 3.260 ευρώ με ΦΠΑ.
Σε ερωτήματα που έθεσε για την πορεία του καπνεργοστασίου Σεβαστής αρνήθηκε να ενημερώσει ο δήμαρχος.
3. Συμμετοχή σε συνέδριο της ΚΕΔΚΕ
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ










1.Τεχνικό Πρόγραμμα 2010
Κατά τη συζήτηση του θέματος ο δήμαρχος Κορινού αναφέρθηκε σε 4 έτοιμες μελέτες για τις οποίες όπως είπε αναζητούνται Πρόγραμμα και ελπίζει σε υποστήριξη από τα υπουργεία τώρα με την αλλαγή της κυβέρνησης, μελέτες που είναι οι παρακάτω με σειρά προτεραιότητας :
Μελέτη αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Κορινού ύψους 1.700.000, Μελέτη σύνδεσης αποχέτευσης της παραλιακής ζώνης Κορινού 1.700.000, μελέτη πεζόδρομου ποδηλατόδρομου από Κορινό προς παραλία ύψους 1.500.000 και μελέτη κλειστού Γυμναστηρίου στον Κορινό ύψους 1.000.000. Στη συνέχεια καταφέρθηκε εμμέσως κατά της εφημερίδας μας για τις δημοσιεύσεις μας για τις επιλογές της πλειοψηφίας για την επέκταση του δημαρχείου.
Βασικά στοιχεία του Τεχνικού Προγράμματος παρουσιάζουμε στους παρακάτω πίνακες με την σημείωση ότι μεταφέρονται 450.000 ευρώ από ΣΑΤΑ του 2008 και 2009 στο 2010 ( από αυτά 200.000 αφορούν το Γ.Π.Σ.). Να σημειώσουμε ότι είναι πάρα πολλά τα έργα με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς, και ουσιαστικά ποσό γύρω στα 2.000.000 ευρώ αφορά πιστώσεις που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια ( ΘΗΣΕΑΣ, ΟΣΚ, ΓΓΑ , ΣΑΤΑ) αλλά δεν εκτελέστηκαν έργα για να γίνουν αν γίνουν εφέτος που είναι προεκλογική χρονιά.
Τις θέσεις του κ. Αβραμίδη υποστήριξε ο κ. Βουνίσιος αποσπώντας την υπόσχεση ότι θα πάνε μαζί στην Αθήνα για αναζήτηση προγραμμάτων και ότι αν δεν προχωρήσει ευνοϊκά τα πράγματα με τον Καποδίστρια θα μεταφέρει τα χρήματα από την επέκταση του Δημαρχείου αλλού. Αν φυσικά δεν έχουν γίνει μπετά και καρά γιαπί.
Παράλληλα με τις θέσεις του κ. Βουνίσιου βρέθηκε και ο κ. Αηδονίδης αφού από κοινού καταψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης για αναβολή της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος για να προηγηθεί η ανάκληση της Τροποποίησης του ΘΗΣΕΑ αλλά και υπερψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα. Για την Ιστορία κατά ψήφισαν οι κ. Μπαρές και Παπαδόπουλος μαζί με τους Οφείδη, Αραβίδη, Δημητρίου, Γκουνταμάνη και Μιχαλόπουλο.






















Πίνακας μικροέργων
(πολλά με απ ευθείας ανάθεση)











Πίνακας Βασικών Προβλεπόμενων Έργων











ίνακας πιστώσεων ανά Διαμέρισμα και πηγή χρηματοδότησης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου