Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

φύλλο 11 /09 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στον Κορινό

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ερωτηματικά για τους στόχουςκαι τη σκοπιμότητα αυτής της στάσης του Προέδρου αλλά και για τη στάση δύο μελών της αντιπολίτευσης

Με πραξικοπηματικές διαδικασίες (παραμονή της μνήμης του Πολυτεχνείου ) ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβολίου Κορινού κ. Χαράλαμπος Αθανασιάδης απέτρεψε τη συζήτηση θεμάτων που ο ίδιος έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα 6 συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα έθεσε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν θα συζητηθούν θέματα τα οποία πρότεινε νομίμως το 1/3 των συμβούλων, βάζοντας έτσι την πλειοψηφία να αποφασίσει επί δικαιώματος το οποίο δίνει ο νόμος στην μειοψηφία.
Ένα μέτρο που στην ολοκληρωτική του εφαρμογή οδηγεί στο φασισμό αφού τα νόμιμα δικαιώματα της μειοψηφίας θα βρίσκονται κάθε φορά στις διαθέσεις και στην κρίση της πλειοψηφίας.
Με αυτές του τις ενέργειες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. συνεπικουρούμενος από τον δήμαρχο Κορινού παραβίασε κάθε ένοια δημοκρατίας και νομιμότητας, δημιούργησε απερίγραπτη χαώδη κατάσταση και στην ουσία διέλυσε το Συμβούλιο. Η “ψηφοφοφρία” γινόταν σε άδεια έδρανα, χωρίς να ζητηθεί η ψήφος των παρισταμένων, απαντώντας στίς εύλογες διαμαρτυρίες με το “κάντε μου καταγγελία” ή “κάντε προσφυγή”.
Στόχος να περάσει πάσει θυσία η πρόταση του δημάρχουν για να γίνει επέκταση του δημαρχείου και όχι αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Κορινού που αποτελείται από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου