Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΘΗΣΕΑΣ"

Μερικές πρώτες σκέψεις
Σύμφωνα με τον πίνακα όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 / 10 /09 από τα προγραμματισμένα έργα του ΘΗΣΕΑ όπως αυτά είχαν ιεραρχηθεί επί δημαρχίας Δημητρίου, ύψους 1.587.082,05 ευρώ, εκτελέστηκε έργο μόνο 534.451,89 ευρώ (το 30%). Από το έργο αυτό η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων κλπ ύψους 369.603 ευρώ και ο εξοπλισμός αρδευτικής γεώτρησης Δ. Δ. Κορινού ξεκίνησαν επί Δημαρχίας Δημητρίου και είχαν εκτελεστεί περίπου στο 50% και συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν από τον κ. Αβραμίδη.
Στην τριετή του θητεία ο κ. Αβραμίδης εκτέλεσε μόνο την διευθέτηση ρέματος στον Κ. Αγιάννη ( περίπου 110 μέτρα) την περσινή περίοδο. Ουσιαστικά εγκατέλειψε το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ τα οποία χρήματα δεν μπόρεσε επί τρία χρόνια να διαθέσει για προγραμματισμένα έργα. Στο διάστημα αυτό είχε αναφερθεί σε αναμόρφωση του ΘΗΣΕΑ, την οποία αναμόρφωση αποφάσισε ένα χρόνο πριν τις εκλογές φροντίζοντας για την προεκλογική του δραστηριότητα και όχι για τις ανάγκες των δημοτών.
Με την αναμόρφωση που αποφάσισε η δημοτική πλειοψηφία με την βοήθεια στον ένα ή στον άλλο βαθμό των Αηδονίδη και Βουνίσιου, ακυρώνει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Κορινού, ο οποίος μόνος σε όλο το Δήμο είναι από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες, ύψους 310.000 ευρώ, ακυρώνει την αγροτική οδοποιία στα Δημοτικά Διαμερίσματα ύψους 151.000 ευρώ διαθέτοντάς τα για την επέκταση του Δημαρχείου εμβαδού 400 τ.μ. και ύψους δαπάνης 462.000 ευρώ με στόχο όπως ρητά ανέφερε ο δήμαρχος να διεκδικήσει ο Κορινός τη έδρα στον νέο Δήμο σύμφωνα με το σχέδιο Καποδίστριας 2.
Ακόμα προχωρά στην ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στη Σεβαστή με το σκεπτικό ότι η υπάρχουσα είναι κοντά στο χοιροστάσιο και επειδή υπάρχει κίνδυνος επιβάρυνσης αποφασίστηκε να γίνει αλλού νέα υδρευτική γεώτρηση και η υπάρχουσα να γίνει αρδευτική.
Έτσι αντί να φύγει το χοιροστάσιο από το οποίο κινδυνεύει το πόσιμο νερό, φεύγει η γεώτρηση. Με το ίδιο σκεπτικό θα προταθεί αύριο να φύγει και η Σεβαστή μιας και ενοχλείται από το χοιροστάσιο το οποίο και δεν μετακινείται
Ακόμα η επέκταση της δεξαμενής ύδρευσης Δ.Δ. Κορινού υποστηρίχτηκε από το δήμαρχο ότι πρέπει να γίνει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Οικισμού, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Οικισμός θα αργήσει να χρειαστεί πόσιμο νερό. Από την άλλη δεν μας εξήγησε γιατί θα πρέπει οι δημότες κάτοικοι του Κορινού να επιβαρυνθούν έργα υποδομής του Οικισμού σε βάρος μάλιστα της δικής τους υγείας.
Η πρόταση του κ. Δημητρίου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για τρεις μέρες για να παρευρίσκεται και ο δήμαρχος απορρίφθηκε αφού δεν υποστηρίχτηκε από τον κ. Αηδονίδη.
Στη συνέχεια ο κ. Δημητρίου πρότεινε να μην γίνει η επέκταση του Δημαρχείου αλλά τα χρήματα αυτά καθώς και της επέκτασης δεξαμενής ύδρευσης του Δ. Δ. Κορινού να διατεθούν για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου του Κορινού και αν χρειαστούν και άλλα χρήματα να διατεθούν και οι ΣΑΤΑ του Κορινού των επόμενων ετών. Και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε αφού οι Αηδονίδης, Μπαρές ψήφισαν αναβολή και ο Βουνίσιος παρών διασπάζοντας έτσι την αντιπολίτευση ενώ ο κ. Παπαδόπουλος απουσίαζε.
Τις ίδιες απόψεις υποστήριξε η πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30/10/2009 κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος ενώ κάτοικοι κινούνται στη συγκέντρωση υπογραφών διεκδικώντας το δικαίωμά τους να πίνουν υγιεινό νερό και όχι νερό από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου