Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Δήμος Κατερίνης με έδρα τον Κορινό

Με κίνηση ματ του Δημάρχου Κορινού
Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης της Κατερίνης
Με μια εμπνευσμένη του κίνηση ο δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης, συνεπικουρούμενος από την δημοτική του πλειοψηφία, αλλάζει τον πολιτικό χάρτη στη Πιερία και δημιουργεί νέα δεδομένα για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Εισηγήθηκε και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορινού να μεταφέρει το 50% του υπολειπόμενου έργου του ΘΗΣΕΑ για να επεκτείνει κατά 400 τ.μ. το Δημαρχείο του Κορινού, με ρητά δηλωμένο σκοπό να πάρει την έδρα του νέου Δήμου σύμφωνα με το σχέδιο του «Καποδίστρια 2». Ενός Δήμου που θα περιλαμβάνει την Κατερίνη, τον Κορινό, την Πέτρα, τα Πιέρια και την Παραλία, μιας και η κυβέρνηση φαίνεται να ασπάζεται την θέση του Ινστιτούτου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπει υπαγωγή του Δήμου Κορινού στην Κατερίνη.
Ήδη αυτή η απόφαση προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο της Πιερίας και πέριξ, φοβούμενοι όχι μόνο τη μεταφορά της έδρας από την Κατερίνη στο Κορινό αλλά και την επέλαση του επιτυχημένου δημάρχου του Κορινού με σκοπό να καταλάβει και τη δημαρχία του νέου Δήμου, και αργότερα γιατί όχι και την βουλευτική έδρα .
Για τους ενδεχόμενους κινδύνους υπήρξε ξεχωριστή σύσκεψη των παραγόντων της Ν.Δ. στο νομό ( Νομάρχης, Δήμαρχοι Κατερίνης Πέτρας και Πιερίων, πρόεδρος επιμελητηρίου κλπ) με την κ. Μπακογιάννη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Κατερίνη, ενώ από τη μεριάς του ΠΑΣΟΚ ρίχτηκε ήδη γέφυρα συνεργασίας Αμοιρίδη –Τσερτικίδη – Παπαγεωργίου για την αντιμετώπιση του δικού τους, από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ προερχόμενου και ανήκοντος βεβαίως – βεβαίως, κ. Αβραμίδη.
Συνεπαρμένοι κάτω από το μεγαλειώδες σχέδιο του δημάρχου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στον Κορινό αποδέχτηκαν να θυσιάσουν ως νέα Ιφιγένεια τους Κορινιώτες, να αφήσουν τους Κορινιώτες να πίνουν νερό από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες, για να δοθούν τα χρήματα στο Λουδοβίκειο όραμα, ενώ παράλληλα αποδέχτηκαν να μην γίνει ούτε η οδοποιία μέσω ΘΗΣΕΑ, θυσία και αυτή στο μεγαλεπήβολο σχέδιο.
Ήδη αντίπαλοί του διαδίδουν κακοβούλως ότι επιδιώκει τάχα μου - τάχα μου τη συνένωση της Πύδνας με τον Κορινό, παραβλέποντας, κακομοίρηδες - αντίπαλοι, το γεγονός ότι τα μεγάλα όνειρα δεν χωράν σε στενούς ορίζοντες.
Απόδειξη του πόσο καλά και σε βάθος χρόνου ήταν σχεδιασμένη η κίνηση, είναι το γεγονός ότι προτίμησε η δημοτική αρχή να δέχεται τις κατηγορίες ότι δεν εκτέλεσε κανένα έργο του ΘΗΣΕΑ στον Κορινό, να υπομένει μαζί με το λαό για τα έργα υποδομής που δεν εκτέλεσε, μόνο και μόνο για να εξοικονομήσει ι τα χρήματα για την νέα του Κορινού Μεγάλη Ιδέα.
Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι όπως η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να αποδώσει σε κακοφκιαγμένο και χωρίς χλοοτάπητα γήπεδο έτσι δεν μπορούσε και η δημοτική αρχή Κορινού να αποδώσει σε ένα παλιό και μικρό Δημαρχείο, κάτι που δεν είχε εντοπίσει ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Δημητρίου και γι αυτό και έχασε τις εκλογές.
Γι αυτό η κατασκευή του νέου δημαρχείου παίρνει και το χαρακτήρα της απαραίτητης προϋπόθεσης για να «παίξει μπάλα» η δημοτική μας αρχή και ήδη το νέο σύνθημα στο Κορινό θα μπορούσε να είναι: «Μπάρτσα, γερά, με τσαμπουκά».
Διατελών μετ ελέου και φόβου
Κλίνων το μάτι στους οραματιστές
Ευπειθώς και ευλαβικώς

Αντώνης Μάντζιος, ταπεινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου