Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

3 Νοεμβρίου θεμελιώθηκε ο οικισμός «Ολυμπιάδα»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ……….
του Σάββα Οφείδη

Πέρυσι τέτοια μέρα ο Δήμαρχος Κορινου κ. Αβραμίδης προχώρησε σε τελετή θεμελίωσης του παραλιακού οικισμού «Ολυμπιάδα» , με την παρουσία του πρώην Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα.
Μια φαντασμαγορική τελετή που κόστισε στους δικαιούχους των οικοπέδων περίπου 20.000 ευρώ, ως μια ταπεινή ένδειξη σεβασμού των χρημάτων τους από τη Δημοτική Αρχή.
Θυμόμαστε όλοι τον Δήμαρχο Κορινού στον πανηγυρικό της ημέρας να λέει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρες γενιές Κορινιωτών μεγάλωσαν με την υπόσχεση απόκτησης ενός οικοπέδου στην παραλία του Κορινού. Μια υπόσχεση που ποτέ δεν γίνονταν πράξη. Αυτό το όνειρο σήμερα παίρνει σάρκα και οστά.»….. «Με τη σημερινή τελετή εγκαινιάζουμε την έναρξη των έργων υποδομής στον Οικισμό»
Αυτά έλεγε, ο αξιότιμος Δήμαρχος Κορινού πέρυσι τέτοια μέρα.
Ένα χρόνο μετά ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν μελέτες και καθόρισε ως ημερομηνία δημοπράτησης των μελετών την 18 Νοέμβρη του 2009. Επομένως πως νομιμοποιούνταν ηθικά πέρυσι να πραγματοποιεί τέτοιου είδους τελετές; Όλοι γνωρίζουν πως οι τελετή τοποθέτησης θεμέλιου λίθου έπεται της δημοπράτησης των έργων.
Πρέπει να γνωρίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή πως η σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε σαθρά θεμέλια.
Σήμερα όλοι οι δικαιούχοι γνωρίζουν πως ο καθορισμός του κόστους των έργων υποδομής είναι προϊόν μικροπολιτικού σχεδιασμού, όπου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεδομένου πως το τίμημα έπρεπε να προκύψει ως αποτέλεσμα επιμερισμού ανά δικαιούχο στο άθροισμα των προϋπολογισμών των έργων υποδομής βάση μελετών.
Σήμερα όλοι οι δικαιούχοι γνωρίζουν πως η διαβεβαίωση του Δήμαρχου πως θα ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής με τα χρήματα που θα καταβάλουν και δεν θα τους ζητηθούν άλλα είναι απλά κίβδηλη και κάλπικη. Πόσο δε μάλλον όταν δεν κατοχυρώνονται στα συμβόλαια με σχετικό όρο.
Σήμερα όλοι οι δικαιούχοι γνωρίζουν πως για να συνάψουν συμβόλαιο με την επιχείρηση πρέπει υποχρεωτικά και εκβιαστικά να καταβάλουν τη δόση του 2008 ως απαραίτητη προϋπόθεση. Παράλληλα γνωρίζουν πως όχι απλά δεν ξεκίνησαν τα έργα υποδομής αλλά ούτε καν υπάρχουν εφαρμόσιμες μελέτες. Αλήθεια γιατί αυτή η εισπρακτική πολιτική;
Σήμερα όλοι οι δικαιούχοι γνωρίζουν πως ενώ υπάρχουν προσφορές από δυο πολιτικούς μηχανικούς χρηματικού ύψους 30.000 ευρώ για τη σύνταξη των μελετών η σημερινή Δημοτική Αρχή επιμένει να τις εκπονήσει με 487.000 ευρώ.
Σήμερα όλοι οι δικαιούχοι γνωρίζουν πως ο Δήμαρχος μίσθωσε μία έκταση δέκα στρεμμάτων στην περιοχή καλάμι για 16 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 1.410 ευρώ το χρόνο.
Σήμερα όλοι οι δικαιούχοι γνωρίζουν πως προκειμένου να μίσθωση αυτή την έκταση που αποτελεί περιουσία της Δημοτικής Επιχείρησης δεν δίστασε να παραποίηση τα πρακτικά της συνεδρίασης, αλλοιώνοντας την κασέτα μαγνητοφώνησης της συνεδρίασης, όπως προκύπτει από έκθεση πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι δικαιούχοι και επιμελώς ο Δήμαρχος δεν αναφέρει στις λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιεί είναι πόσα χρήματα εισήλθαν στα ταμεία της επιχείρησης και πόσα ξοδευτήκαν και που;
Επ΄ ευκαιρίας καλώ τον δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχειά της επιχείρησης με αναλυτική κατάσταση εσόδων και εξόδων, ώστε να γνωρίζουν όλοι η δικαιούχοι την πραγματική κατάσταση που επικρατεί.
Τέλος προτείνω στον Δήμαρχο να καθιερώσει τη σημερινή ημέρα (3ης Νοεμβρίου) ως ημέρα «Δημοτικής Επετείου» και την τελετή να την πραγματοποιεί κάθε χρόνο στην Αγία Παρασκευή. Εκεί όπου πέρυσι παρουσία του Υπουργού θεμελίωσε τάχα τον Οικισμό. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να εκτονώνονταν όλοι οι δικαιούχοι. Άλλωστε η χαρά και η ικανοποίηση τους από την πρόοδο των έργων είναι σε τέτοιο βαθμό που καταπιέζονται.
Πάντως για να το σοβαρέψουμε η σημερινή ημέρα (3ης Νοεμβρίου) ενδείκνυται τόσο για το Δήμαρχο όσο και για την δημοτική του ομάδα να ζητήσουν ταπεινά από όλους τους δικαιούχους μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ για όλες αυτές τις παλινωδίες και τους εμπαιγμούς.

Δημοτικός Σύμβουλος

Οφείδης Σάββας

1 σχόλιο: