Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας για τους απολυμένους της ΚΟΡΤΑΓΚ

του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου, μετά από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκ μέρους του Σωματείου Απολυμένων Κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ.
Ο κ. Παπαγεωργίου ζητά να εφαρμοστεί και για τους απολυμένους της ΚΟΡΤΑΓΚ ό,τι εφαρμόστηκε για άλλους απολυμένους από εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, όπως της Νάουσας, της Πρέβεζας και αλλού από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας εκτός ρύθμισης τους απολυμένους της Πιερίας.
Στην επιστολή του ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:
“Στην Πιερία, στην περίπτωση των απολυμένων από τις δύο επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας (ΚΟΡΤΑΓΚ και ΤΙΝ ΦΙΛ), αυτοί όχι μόνο μένουν απλήρωτοι από τον πρώην εργοδότη τους, αλλά δεν έτυχαν και των ευεργετικών ρυθμίσεων ή δεν εντάχτηκαν σ αυτές όπως σε άλλες περιοχές (Νάουσα, Πρέβεζα) με αποτέλεσμα, σήμερα, 5 χρόνια μετά την απόλυσή τους, να παραμένουν άνεργοι και να αισθάνονται κατάφορα αδικημένοι σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους τους άλλων περιοχών της χώρας που έτυχαν ευεργετικών ρυθμίσεων.
Από τους 90 παραπάνω άνεργους οι 40-50 έχουν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν στην ρύθμιση της Νάουσας-Πρέβεζας-Έβρου. Για τους υπόλοιπους 40-50, με την επανάληψη ενός προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης το οποίο θα αφορά 280-300 άτομα στο νομό και στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν, θα τους ανακουφίσει κάπως από το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου