Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Στην Παραλία Πιερίας:

Οι ισχυροί «νοτιάδες» που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα, για ακόμη μια φορά, η θάλασσα στην Παραλία να βγει στη στεριά, καταστρέφοντας περιουσίες.
Το πρόβλημα ήταν σε δύο σημεία, στην αριστερή πλευρά της Παραλίας, εκεί δηλαδή που δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο για την προστασία της ακτής από τη διάβρωση. Τις σημαντικότερες ζημίες υπέστη το ξενοδοχείο «Αλκυων» του κ. Ηλία Παντελιάδη, όπου το νερό παρέσυρε το μπαλκόνι, ενώ είναι μεγάλος ο κίνδυνος, αν δεν παρθούν κάποια προσωρινά μέτρα, το κύμα να φτάσει μέχρι τα θεμέλια του ξενοδοχείου με κίνδυνο να καταρρεύση.

Σύμωνα με τον δήμαρχο κ. Κεραμιδιώτη το ζήτημα προέκυψε επειδή δεν ολοκληρώθηκε το έργο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση του δήμου, η οποία δεν προσερχόταν στις συνεδριάσεις για να λάβουν τη σχετική απόφαση και όταν προσήλθε καταψήφισε τη συνέχιση του. Συγκεκριμένα το πρόβλημα οφείλεται στη μη εναπόθεση της άμμου, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει. Το έργο της εναπόθεσης της άμμου δεν ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω μη προσέλευσης των δημοτικών συμβούλων.


Στην Παραλία βρέθηκε και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, μαζί με τους συνεργάτες του από την Τεχνική Υπηρεσία.
«Ήρθα με τους μηχανικούς της Νομαρχίας και η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να προστατευθεί επειγόντως το κομμάτι αυτό της παραλίας με μεγάλους κυβόλιθους, προσωρινά ωσότου λυθεί οριστικά το ζήτημα. Γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα έργο του Δήμου Παραλίας που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπλαση των ακτών, αλλά όμως δεν ολοκληρώθηκε λόγω διαφωνίας με τον εργολάβο.

Επί του παρόντος χρειάζεται προσωρινή προστασία. Αν σκεφθεί κανείς ότι είμαστε στην αρχή του χειμώνα και ότι το κύμα ήταν μικρό αντιλαμβάνεται κανείς την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων και με τη ρίψη κυβόλιθων, στα σημεία εκείνα που δεν ολοκληρώθηκε η εργολαβία», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Να σημειώσουμε ότι η διάβρωση των ακτών της Παραλίας έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα, ενώ πρόσφατα είχε δημοπρατηθεί η μελέτη και το έργο από τον Δήμο Παραλίας με ιδίους πόρους που προερχόταν από την πώληση οικοπέδων του Δήμου Παραλίας, χωρίς όμως από ότι φαίνεται να έχει επιλυθεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου