Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος Εποχής και για την εφημερίδα “Κορινός”


Δυο μήνες πριν κλείσει τα 13 χρόνια έκδοσής της αναστέλλει την κυκλοφορία της η εφημερίδα μας τουλάχιστον στην έντυπη μορφή.


Οι νέες συνθήκες με τον Καλλικράτη και η μεταφορά του κέντρου λήψης αποφάσεων στην Κατερίνη, οι νέες ευθύνες που αναλαμβάνουμε με τη συμμετοχή μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος η ανάγκη της ανανέωσης είναι μερικοί από τους λόγους.


Το ταξίδι όμως δεν σταματά εδώ. Φιλοδοξούμε να υποστηρίξουμε την έκδοση εφημερίδας για όλο το Δήμο της Κατερίνης, μηνιάτικης αν όχι 15ήμερης, με μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με συντακτική επιτροπή από αξιόλογους συμπολίτες, με πλούσια και ποικίλη ύλη, με ανταποκρίσεις από τα χωριά μας,μια εφημερίδα γνώμης που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.


Μια εφημερίδα αποκαλυπτική, πλουραλιστική, μια εφημερίδα για ενεργούς πολίτες, μια εφημερίδα που θα φιλοδοξεί να αλλάξει τα πράγματα στην Κατερίνη.


Σε αυτό τα ταξίδι θα είστε προσκεκλημένοι όλοι οι φίλοι αναγνώ-στες συνδρομητές μας, μιας και η νέα εφημερίδα θα αναλάβει και τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας στους φίλους συνδρομητές της.

1 σχόλιο:

  1. Πάλι ο κλήρος μου έλαχε.

    Πέρασε μία βδομάδα από την ανάρτηση της είδησης " τέλος εποχής για την εφημερίδα κορινός' και το γεγονός παρέμενε ασχολίαστο. βιάστηκε ο υπεύθυνος της εφημερίδας και νυν δημοτικός σύμβουλος Αντώνης ΜΆΝΤΖΙΟΣ να την πάρει μαζί στην έδρα του νέου μας δήμου.Πάντα υπηρέτησε τα δημοτικά πράγματα.γιαυτό την ΄θέλει στην πηγή των γεγονότων. υπομονετικά πολλές φορές περιμένω κάποιος άλλος να πάρει την πρωτοβουλία σχολιασμού των γεγονότων.που μας ενδιαφέρουν. και τελικά μου έπεφτε ο κλήρος . Η εφημερίδα ήταν το μόνο μέσον ενημέρωσης των δημοτών του μέχρι σήμερα δήμου ΚΟΡΙΝΟΥ. και αυτοί που την κατέκριναν από αυτήν ενημερώνονταν Την έγραφε αποκλειστικά ο κ. Μάτζιος όχι και τόσο εύκολο πράγμα. θελει κόπο, θέλει γνώση, θέλειμεράκι. και τα διέθετε.Ό υπογράφων υπήρξε μάλλον ο αρθρογράφος με τις περισσότερες δημοσιεύσεις. Ίδιαίτερα τα πρώτα ΄χρόνια της έκδοσης. να το ομολογήσω στην αποχαιρετιστήρια επιστολή. όταν διαφωνούσα με τον συντάκτη της εφημερίδας.δημοσίευα την αντίθετή άποψή μου.πάντα ή επιστολή μου δημοσιευόταν. Πολλοί αναγνώστες νόμιζαν ότι υπάρχει κάποια προσωπική ρήξη αφού δεν συνηθίσει σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις εφημερίδα γνώμης του πολίτη σαν συνδρομιτική την είχε χαρακτηρίσει. παγιδευμένος στην αυτοδεσμευσή του τηρούσε την υποσχεση του.Η εφημερίδα θα μας λείψει. Αν και ο υπογραφόμενος έχει πρόσφατα ανανεώσει την συνδρομή και θα λαμβάνει την νέα εφημερίδα.
    Μια έκκληση στους αναγνώστες της νέας εφημερίδας σχολιασμό και κριτική. εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή