Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων

Διευρύνθηκε η Επιτροπή Αγώνα με τη συμμετοχή Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.
Ζητούμενο η συμμετοχή και των τριών νέων δημάρχων του Νομού
Συζητείται ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων από όλους τους κατοίκους του νομού
Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διεύρυνσή της Επιτροπής, και τον τρόπο συνέχισης του αγώνα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, όπως και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Παπαχρήστος, Ν. Μακρίδης, Α. Παπαϊωάννου και Ν. Παπανικολάου. Επίσης συμμετείχε και ο κ. Α. Μάντζιος ως εκπρόσωπος του συνδυασμού “Πρωτοβουλία Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης”. Επίσης συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Π. Αγγελίδης, Φ. Κουτσιμανή, Δ. Σιανίδης, Ε. Παπαδόπουλος, Ν. Ζτάνης, Γ. Κυτίδης, Η. Τσολακίδης, Δ. Βασιλειάδης και Η. Τσιτλακίδης.
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
Όπως τονίστηκε από τα μέλη της Επιτροπής στα βασικά μέλη περιλαμβάνονται Δήμαρχοι της Πιερίας, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη θητεία τους τέλη Δεκεμβρίου.
Μετά από μία σύντομη αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον συντονιστή κ. Π. Αγγελίδη και την τοποθέτηση των προσκεκλημένων, αποφασίστηκε η διεύρυνση της Επιτροπής Αγώνα καθώς όλοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν στο τέλος του χρόνου.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τους στόχους της διευρυμένης πλέον επιτροπής και τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα κατά των διοδίων.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;
Ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κ. Η. Τσολακίδης κατέθεσε πρόταση για άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Ν. Πιερίας, με στόχο την ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων από όλους τους κατοίκους του νομού και τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, να παρέχει κάθε είδος νομικής υποστήριξης προς τους πολίτες, σε περίπτωση που η εταιρεία στραφεί εναντίον τους. Τοπικά δημοψηφίσματα προβλέπονται από το άρθρο 216 του Νόμου 3852/2010 “Καλλικράτης”.
Η πρόταση των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας βρήκε αρχικά σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε, η πρόταση να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της επόμενης σύσκεψης της επιτροπής. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα συνεχιστεί η καμπάνια “Δεν πληρώνουμε” με δράσεις στην Κατερίνη και στο Λιτόχωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου