Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κορινός: Τέλος Εποχής

Τέλος εποχής για τον Κορινό. Με τον Καλλικράτη παύει να αποτελεί έδρα του Δήμου και μετατρέπεται σε μια από τις 5 υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης.

Τα προβλήματα του Δήμου και δη του Δ. Δ. Κορινού είναι μεγάλα,μιας και δεν ευτύχησε να έχει αξιόλογες διοικήσεις. Από την άλλη στις τελευταίες εκλογές έγινε πεδίο συγκρούσεων όσον αφορά τις υποψηφιότητες και με την ψήφο τους οι δημότες του Κορινού απέρριψαν όλες τις υποψηφιότητες άμεσα έμμεσα, υποψηφιότητες που αναφέρονταν σε παλιές καταστάσεις, μη επιτρέποντας ούτε στον κ. Δημητρίου, ούτε στον κ. Καλαμπάκα να τους εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε όμως και στον κ. Αβραμίδη ο οποίος προσπαθώντας να αποφύγει τις συμπληγάδες του Κορινού τον κατάπιε η Χάρυβδη της Κατερίνης, μένοντας έτσι και αυτός έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ριζική ανανέωση ο Κορινός δεν εξέλεξε κανέναν ντόπιο Δημοτικό Σύμβουλο και θα είχε ενδιαφέρον να μελετηθεί αν αυτό ήταν απευθείας επιλογή των κατοίκων του ή ήταν και αποτέλεσμα μεθοδεύσεων όσον αφορά την κατάρτιση των υποψηφίων των δημοτικών συμβουλίων.

Τώρα ο Κορινός καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με πρώτο την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ με μόνο σύμβουλο τον Α. Μάντζιο. Σε μια εποχή που τα οικονομικά της Τ.Α. φθίνουν, σε μια φάση που κυριαρχεί ο τοπικισμός και το προσωπικό συμφέρον, θα φανεί αν θα δικαιωθούν όσοι αντί τον καλύτερο ψήφισαν τον δικό μας. Γιατί,
αυτούς ψηφίσαμε με αυτούς θα πορευτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου