Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουμε σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πρωτόγνωρη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία στα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά εργασιακά και οικονομικά μας δικαιώματά.
Απορρίπτουμε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και της Τρόικας γιατί αλλοιώνει, ανατρέπει και απαξιώνει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων:
Απορρίπτουμε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις ανατροπές που θέλουν να περάσουν στις εργασιακές μας σχέσεις, την μείωση των αποζημιώσεων, την αύξηση του ποσοστού απολύσεων, την κατάργηση των Σ.Σ.Ε και του ΟΜΕΔ . Είναι βάρβαρες ανατροπές που χαρίζουν εκατομμύρια στους εργοδότες μας και μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ και απορρίπτουμε τη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι δεν μπορεί να διασφαλισθεί το μέλλον των ΝΕΩΝ που αναγκάζονται να δουλεύουν ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ στις παράλογες αντεργατικές, και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και των «Τοκογλύφων» δανειστών.
Λύση ΥΠΑΡΧΕΙ και το θέμα είναι αν ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική βούληση.
Το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι πρόβλημα ΠΟΡΩΝ – ΕΣΟΔΩΝ και ΟΧΙ ΠΑΡΟΧΩΝ.
Καμία ΛΥΣΗ δεν είναι βιώσιμη, σοβαρή και αποδεκτή αν δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πόρων – εσόδων. Αν δεν αντιμετωπίζει:
Την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που αποτελούν διαχρονικά το κυρίαρχο πρόβλημα εσόδων.
Την είσπραξη των βεβαιωμένων και καταλογισθέντων ασφαλιστικών οφειλών χρεών σε μεγάλους και ισχυρούς εργοδότες και επιχειρηματίες. (Για αρκετούς υπάρχουν και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες κατά περίεργο τρόπο δεν ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ). Επιτέλους να δοθεί στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ο κατάλογος των οφειλετών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τουλάχιστον για ποσά άνω των 50.000 Ευρώ.
Τα «κόλπα» των εικονικών πτωχεύσεων μεταβιβάσεων και τις προσχεδιασμένες εισφορο-αποφυγές των ιδιωτών που κατά τα άλλα οι ίδιοι γίνονται πλουσιότεροι, μέσω εξωχώριων εταιρειών και μεταβίβασης των περιουσιακών τους στοιχείων σε τρίτους.
Τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων απ’ τις ανεξέλεγκτες δαπάνες Υγείας ( φαρμάκων, έξω-νοσοκομειακών υπηρεσιών, προσθετικών υλικών κλπ.) που έχουν γίνει η μεγαλύτερη πληγή σπατάλης.
Την αποτελεσματική αξιοποίηση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, που απαξιώνεται ανεκμετάλλευτη.
Τη συνεπή καταβολή των υποχρεώσεων του Κράτους προς τον κλάδο σύνταξης και υγείας των Ταμείων, τα χρέη του οποίου έχουν ξεπεράσει τα 8 ΔΙΣ €.
Την άντληση πρόσθετων πόρων από χρηματιστηριακές δραστηριότητες, την κίνηση κεφαλαίων, τα τυχερά παιχνίδια, την εκποίηση δημόσιας περιουσίας κλπ.
Την ίδρυση ειδικής Τράπεζας Ασφαλιστικών Ταμείων για την αξιοποίηση των αποθεματικών, των διαθέσιμων, των συνταξιοδοτικών λογαριασμών και πράξεων.
ΟΙ εργαζόμενοι και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΙΣΧΥΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου.
Γι αυτό απαιτούμε να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ! Και να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να μην κατεδαφιστούν η Κοινωνική Ασφάλιση και οι εργασιακές μας σχέσεις..
Αυξήσεις και όχι μειώσεις
Δουλειές και όχι Ανεργία
Συντάξεις και όχι επιδόματα ελεημοσύνης
Δικαιώματα και όχι μόνο Υποχρεώσεις
Κοινωνία των Πολιτών και όχι των κερδοσκόπων και των Αγορών
Δικαίωμα στην εργασία και όχι στις απολύσεις
ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ του.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στείλει το ψήφισμα αυτό στα Μ.Μ.Ε. και σε κάθε αρμόδιο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου