Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Να ξεσηκωθούμε. Όχι περικοπές στην υγεία.

Κινδυνεύουν οι άρρωστοι στα Δημόσια Νοσοκομεία
Στη μέγγενη της τρόικας και η υγεία.
Θα τους αφήσουμε να μας πεθάνουν;
Διαβάστε δημοσίευμα στη σημερινή Eλευθεροτυπία:
" Ελευθεροτυπία 15 / 6 /2010
30χρονη κινδυνεύει να μείνει παράλυτη
Μια 30χρονη γυναίκα κινδυνεύει να μείνει παράλυτη, επειδή δεν υπήρχαν υλικά στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, για να χειρουργηθεί άμεσα.
Το χειρουργείο καθυστέρησε μία μέρα, μέχρι να βρεθούν τα απαραίτητα υλικά, και οι γιατροί εκφράζουν φόβους ότι η πολύωρη καθυστέρηση μπορεί να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στη γυναίκα, με ορατό τον κίνδυνο να παραμείνει παράλυτη.
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο όροφο οικοδομής στη Χαλκιδική, την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Υπέστη συντριπτικό κάταγμα σπονδυλικής στήλης, κατάγματα λεκάνης και κατάγματα κάτω άκρων. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου έφτασε αργά τη νύχτα. Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί και θέλησαν να την προετοιμάσουν για την επέμβαση. Διαπίστωσαν όμως ότι στο φαρμακείο του νοσοκομείου δεν υπήρχαν τα απαραίτητα υλικά για σπονδυλοδεσία στη σπονδυλική στήλη, αλλά και ορθοπεδικά εμφυτεύματα για την αποκατάσταση των καταγμάτων που υπέστη στη λεκάνη και τα κάτω άκρα. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, τόσο μεταξύ του γραφείου προμηθειών του νοσοκομείου με τα αντίστοιχα γραφεία των άλλων μεγάλων νοσοκομείων της πόλης όσο και μεταξύ των ίδιων των γιατρών, που τηλεφωνούσαν σε συναδέλφους τους άλλων νοσοκομείων για να βρουν τα απαραίτητα υλικά. Τα υλικά βρέθηκαν έπειτα από αρκετές ώρες και η βαρύτατα τραυματισμένη γυναίκα εισήλθε τελικά στο χειρουργείο το μεσημέρι του Σαββάτου. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, αλλά οι γιατροί εκφράζουν φόβους για το τι μεγέθους βλάβες μπορεί να έχει προκαλέσει στον οργανισμό της η πολύωρη καθυστέρηση να χειρουργηθεί.
Οι γιατροί του «Ιπποκράτειου» αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου."

Σήμερα αυτή αύριο εμείς. Στο ίδιο ή άλλο Δημόσιο Νοσοκομείο.
Καιρός να ξεσηκωθούμε. Για την υγειά μας για το δίκιο μας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου