Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μικρά Μικρά Ιούνιος 2010


# Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει, κατήγγειλε τη δεκαετία του 70 ο Σαββόπουλος.
# Όλη η Ελλάδα προσκυνάει σώβρακα και φανέλες χρόνια αργότερα ο Πανούσης, οι αιώνιες σταθερές ενός λαού που φαίνεται να έχασε το μέτρο.
# Τελικά ρε αδέρφια ή πολύ τυχερός είναι ο Γιωργάκης ή έβαλε το χεράκι του ο Στρος Καν και ο Όλι Ρεν για να μην πω όλη η τρόικα για να αποβληθεί ο παίκτης της Νιγηρίας και να νικήσει η Ελλάδα.
# Πανηγύριζε το πικραμένο χειλάκι του Έλληνα, πανηγύριζε όμως και η τρόικα με τον Γιωργάκη αφού πέρναγε στα μουλωχτά εργασιακό και ασφαλιστικό.
Μιλάμε για πολύ τύχη.
# Φυσικά βοήθησαν εδώ και οι φίλοι τους οι δημοσιογράφοι.
# Υπηρέτες των κυρίων τους στα κρατικά κανάλια, δούλοι των αφεντικών τους στα ιδιωτικά των μεγαλοεργολάβων, βυθισμένοι στο βούρκο της ανυποληψίας, έβαλαν το νέο Εθνικό Στόχο να πετύχει επί τέλους γκολ η Εθνική στο Μουντιάλ.
# Και όχι μόνο πέτυχε γκολ, αλλά νίκησε κιόλας.
# Δύο - ένα νικήσαμε τη Νιγηρία στο ποδόσφαιρο δύο - μηδέν χάσαμε από την τρόικα στο ματς του γηπέδου ασφαλιστικό - εργασιακό.
# Δημοσιογράφοι; Εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για τη διαφήμιση του Δ.Ν.Τ. και του μνημονίου από την τρόικα και αφού καταχωρημένη διαφήμιση δεν είδαμε, κάποιοι τα πήρανε μαύρα.
# Δημοσιογράφοι; Εξαιρείται το ταμείο τους από τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού (βλ. Καθημερινή) για να δείχνουν κατανόηση μεν στους εργαζόμενους, να δηλώνουν αναγκαία τα μέτρα όμως και να τα βάζουν με όλους όσους δεν υποτάσσονται στους Εθνικούς Στόχους.
# Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι, φώναζαν παλαιότερα. Πολύ φοβάμαι ότι θα ακούσομε χειρότερα. Και όχι μόνο θα ακούσομε.
# Και οι βουλευτές της Πιερίας μας;
# Αλήθεια κ. Αμοιρίδη, κα. Μίχου, κ. Παπαγεωργίου πως θα ψηφίσετε μισή σύνταξη για διπλά χρόνια, την αύξηση των απολύσεων, την μείωση των αποζημιώσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την κατάργηση των συνδικάτων μας, τον εξοβελισμό του κράτους Πρόνοιας;
# Με ποια εξουσιοδότηση, με ποια λαϊκή εντολή;
# Και ξέρετε αυτό δεν αφορά τον κάτοικο της Ζιμπάμπουε τον κάτοικο της Κόστα Ρίκα.
# Μιλάμε για τον γείτονά σας, τον ψηφοφόρο σας, τον εντολέα σας, το φίλο του παιδιού σας, τον χωριανό σας.
# Γιατί όπως σωστά λέγεται πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι με ανάγκες, με παιδιά και συζύγους, με προβλήματα υγείας, άνθρωποι χωρίς δουλειά, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς ένα φως για το αύριο, άνθρωποι που κατά χιλιάδες θα ρίχνονται στον Καιάδα και στο περιθώριο. # Άνθρωποι που δεν έκλεψαν, άνθρωποι που δεν κέρδισαν, άνθρωποι που βγάζουν και θέλουν να συνεχίζουν να βγάζουν τίμια το ψωμί τους.
# Κύριε Αμοιρίδη,κα. Μίχου, κ. Παπαγεωργίου. Αυτοί σας επέλεξαν, γι αυτούς θα ψηφίσετε.
# Και όπως έλεγε και πάλι ο Σαββόπουλος: και έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις।



# Και όχι δικαιολογίες. Γιατί το μνημόνιο υπογράφηκε εν λευκώ από ΠΑΣΟΚ και το ψάλτη στο άκρο, δεξιά, ΛΑΟΣ για να πάρουμε το δάνειο.
# Το Εργασιακό, το Ασφαλιστικό το κάνουμε γιατί προβλέπεται στο μνημόνιο, παραιτούμαστε από Εθνικά Δικαιώματα (βλ. σελίδα 5), μπορεί να έχουμε υπό πίεση και “λύσεις” σε Μακεδονικό, Αιγαίο, Κύπρο, και κάθε τρεις μήνες θα μας ελέγχουν χωρίς ίχνος Εθνικής Αξιοπρέπειας αν τηρούμε το μνημόνιο. Και όχι μόνο αυτά.
# Εξουσιοδοτήσεις εν λευκώ στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει δανειακές συμβάσεις, στον Λοβέρδο να υπογράφει εν λευκώ Προεδρικά Διατάγματα, μακριά από τον έλεγχο της Βουλής για τον φόβο των Ιουδαίων.
# Μια Ελλάδα δεμένη χειροπόδαρα, αγκιστρωμένο ψάρι, αγελάδα για άρμεγμα. Και θα τρώει τόσο όσο για να μην ψοφήσει, γιατί βλέπεις θα πρέπει να ξεχρεώσει.
# Με απλά μαθηματικά. Σε τρία χρόνια πρέπει να δώσουμε 400 δισ που είναι το δημόσιο χρέος συν 50 δισ. που είναι οι τόκοι.
# Παράγουμε λιγότερα από 250 δισ το χρόνο. Άρα το χρέος δεν εξοφλείται.
# Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε την ύφεση που θα φέρουν τα μέτρα, την μείωση των δημοσίων εσόδων εξ αιτίας της ύφεσης.
# Άρα επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα γίνει. Αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε, που δεν θα μπορούμε, θα έρθει το Δ.Ν.Τ. και θα ζητήσει από τους δανειστές μας επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με όρους των δανειστών και παράλληλα με το παραπέρα ξεπούλημα του δημόσιου τομέα της δημόσιας περιουσίας.
# Θα μας δώσουν το φιλί της ζωής γιατί πρέπει να ζήσουμε, εξαθλιωμένοι φυσικά, για να τους ξεχρεώσουμε.
# Μπορούμε όμως κι εμείς να απαιτήσουμε επαναδιαπραγμάτευση.
# Με μείωση των ληστρικών επιτοκίων, εξάλειψη του τοκογλυφικού χρέους, επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, με την στήριξη των εισοδημάτων για την τόνωση της ζήτησης και της αγοράς, με αναπτυξιακά μέτρα.
# Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Ή θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τους όρους των δανειστών μας, ή θα γίνει με όρους της Ελλάδας.
# Με παράλληλα μέτρα φυσικά για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής της εισφοροδιαφυγής, του ρουσφετιού, της ρεμούλας, της διασπάθισης του Δημοσίου Χρήματος, με τη μείωση των υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών.
# Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα για την Ελληνική πραγματικότητα από τον δικομματισμό, ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί στο κάτω κάτω κυβερνάν από το 74 και μετά, δικό τους δημιούργημα είναι η σημερινή κατάσταση, αυτοί πρέπει να πληρώσουν και φυσικά καμιά εγγύηση δεν παρέχουν ότι δεν θα ξανακάνουν τα ίδια.
#Κατά τα άλλα ο δήμαρχος Κορινού ζητά 12 εκατ. ευρώ από τους Κορινιώτες. Λες και ζει αλλού.
Α , βρε, Όλι Ρεν που του χρειάζεται.
# Ακόμα, ζητάλεφτά από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν μπόρεσε να απορροφήσει 1 εκατ. από το ΘΗΣΕΑ. Μας ήθελε στη Β. Πιερία και τώρα βάζει και υποψηφιότητα για δήμαρχος Κατερίνης με το ΠΑΣΟΚ.Καθαρίζει τις ακτές με τον Ψωμιάδη και αφήνει τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ να φθάνουν στη θάλασσα, κλπ, κλπ, κλπ.
# Παρόλα αυτά αισιοδοξία φίλοι αναγνώστες. Καλό καλοκαίρι, να πάρουμε τις ανάσες μας, γιατί μας περιμένει ένας άλλος Σεπτέμβρης, ένας άλλος χειμώνας.
# Να τον ξεπεράσουμε με αγώνα, αλληλεγγύη, με όραμα και αισιοδοξία. Για μας και τα παιδιά μας.
Καλή ανάγνωση, καλό καλοκαίρι, φίλε αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου