Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ο Αντώνης Μάντζιος υποψήφιος δήμαρχος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο της Κατερίνης.

Τον Αντώνη Μάντζιο ψήφισαν ομόφωνα για υποψήφιου Δήμαρχο τα μέλη και οι φίλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών που βρέθηκαν στην ΕΚΑΒΗ μετά από ανοικτή δημόσια πρόσκληση της Δημοτικής Κίνησης।

Στον πλούσιο διάλογο που προηγήθηκαν τονίστηκε η ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα στο Καλλικρατικό Δήμο της Κατερίνης, στην ανάγκη ο Δήμος να γίνει ένα ουσιαστικό κύτταρο της Δημοκρατίας με την εξασφάλιση της συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση του Δήμου, από τη μελέτη των προβλημάτων, την λήψη μέτρων μέχρι και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων με την πλήρη εξασφάλιση της διαφάνειας στην διοίκηση του Δήμου για τον κάθε δημότη - πολίτη.

Από μεριάς της νεολαίας υπήρξε μια αξιόλογη και πλήρης πρόταση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Κολυμβάκη στο Σβορώνο σε δραστηριότητες της νεολαίας και όχι μόνο και κατατέθηκε και πρόταση να περάσει το 100% των στρατοπέδων στο Δήμο।

Τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης της ανακλητότητας και της εναλλαγής σε όλα τα επίπεδα της Δημοτικής Κίνησης λαμβανομένου φυσικά υπόψη και της ψήφου των πολιτών. Τονίστηκε η ανάγκη της ενίσχυσης του δημόσιου ρόλου των γυναικών και ειδικά στα δημοτικά πράγματα όχι σε μια προσπάθεια να αποδειχτούν καλύτεροι από τους άνδρες αλλά για να υπάρξει και η γυναικεία ματιά, η γυναικεία ευαισθησία η γυναικεία διαφορετική προσέγγιση των δημοτικών ζητημάτων.

Τέλος τέθηκε το θέμα της ενημέρωσης των δημοτών για τον Καλλικράτη, των αλλαγών που φέρνει στις διοικήσεις και τις αρμοδιότητες των νέων Δήμων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να ενημερωθούν και οι δημότες των συνενούμενων με την Κατερίνη Δήμων για την Πρωτοβουλία των Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου