Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το μήνυμα: Ανθρώπινη πόλη με ασφάλεια για τους ποδηλάτες.

Ποδηλατική από-δραση” στην Κατερίνη
Συνάντηση στην πλατεία Ελευθερίας έδωσαν το πρωί του Σαββάτου 12/6 μικροί και μεγάλοι, φίλοι του ποδηλάτου, μετά από πρόσκληση του συλλόγου “ποδηλατική από-δραση”.
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να περάσει το μήνυμα για μια ανθρώπινη πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερο χώρο και ασφάλεια για τους ποδηλάτες.
Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, οι οποίες είναι ανοιχτές για όλους όσους αγαπούν το ποδήλατο και ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.
Όπως επισημάνθηκε είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε το ποδήλατο να χρησιμοποιείται ακόμη περισσότερο με ασφάλεια, καθώς θα δώσει “ανάσα” στην πόλη και στο κυκλοφοριακό.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα είχαμε αρκετά ατυχήματα και θανατηφόρα ακόμα και με εγκατάλειψη του θύματος από ασυνείδητους οδηγούς, με θύματα ποδηλάτες ατυχήματα που είχαν αιτία στην εγκληματική αδιαφορία των οδηγών αυτοκινήτων για τους ποδηλάτες αλλά και την έλλειψη υποδομών στην ευρύτερη περιοχή για την ασφαλή κυκλοφορία των ποδηλατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου