Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μπροστά οι γυναίκες

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Για την αλλαγή στο δήμο Κατερίνης

Σύσκεψη γυναικών στο στέκι των πολιτών και των κινημάτων στην Α΄ παρ. Βότση πραγματοποιήθηκε Την Τετάρτη 16-6-2010 το απόγευμα. για γνωριμία και συζήτηση
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν γυναίκες από κάθε συνοικία της πόλης μας όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων
Στη συζήτηση που ακολούθησε πήραν το λόγο πολλές γυναίκες και κατάθεσαν το δικό τους προβληματισμό αλλά και τη διάθεση να αγωνιστούν για να γίνουν οι αλλαγές και ανατροπές που απαιτεί ο δήμος και επιβάλλουν οι συνθήκες.
Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν:
Γυναίκα και πολιτική:
Τονίστηκε η μειωμένη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και η απουσία της γυναικείας προσέγκυσης στη διαμόρφωση προτάσεων και αποφάσεων.
Κρίση: Μητέρες μεγάλων μικρών αλλά και αγέννητων παιδιών ένωσαν την αγωνία τους για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας του σήμερα αλλά και του αύριο για τη γυναίκα που είναι η πρώτη που πλήττεται από την ανεργία και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και δήλωσαν ότι δεν μπορούν να μένουν αμέτοχες. Αγωνιζόμαστε για το παρών, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας .
Καλλικράτης: Ο νέος μεγάλος Δήμος απαιτεί μια δημοτική αρχή με όραμα, δυναμισμό, συμμετοχή του πολίτη και πρωτοβουλίες αναπτυξιακές που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας. Απαιτείται να οργανώσει υπηρεσίες που θα στηρίζουν το δημότη στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του και τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων με νέες δομές
Τέλος τονίστηκε πως αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας δεν είναι τεχνοκράτες και παντογνώστες (από αυτούς έχουμε πολλούς και είχαμε και στο παρελθόν).
Χρειαζόμαστε δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, έντιμους, εργατικούς, συνεπείς, ανθρώπους που να έχουν την πολιτική βούληση για να συγκρουστούν ώστε να αλλάξουν ότι θέλει αλλαγή και να ανατρέψουν ότι χρειάζεται ανατροπή.
Το γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου