Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πρεμιέρα για τους«Μπαμπάδες με ρούμι»



Από το θέατρο «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Η σπαρταριστή, καυστική σάτιρα «Μπαμπάδες
με ρούμι» των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα είναι η νέα θεατρική παραγωγή του ΠΗΓΑΣΟΥ, που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο, 20/3, στο θεατράκι της οδού Π. Τσαλδάρη 7.
Το έργο καυτηριάζει την κατάντια των ανθρώπων που κυνηγούν το χρήμα, έτοιμοι να θυσιάσουν σ’ αυτό κάθε ηθική, κοινωνική αξία, συγγενικό δεσμό, να κάνουν φονικό και … τυμβωρυχία. Γιοί και νύφες καταφθάνουν για να αποχαιρετίσουν τον ετοιμοθάνατο πατέρα και να διασφαλίσουν την κληρονομιά, αλλά βρίσκονται προ δυσάρεστης έκπληξης: ο γέρος ενυμφεύθη Βουλγάρα νύφη, που, εκ του νόμου, θα τους φάει τη μισή περιουσία.
Έτσι βάζουν μπρος το δηλητηριώδες σχέδιο «μπαμπάδες με ρούμι» και …κάτι άλλο, οδηγώντας την πλοκή σε κανιβαλικές καταστάσεις με ξεκαρδιστικές σκηνές.
Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Χάρης Αμανατίδης, η επιμέλεια των σκηνικών-κουστουμιών είναι της Βέτας Χαϊλατζίδου, η μουσική επένδυση του Κώστας Παπαδόπουλου, και οι φωτισμοί του Κώστα Παπουτσίδη.
Παίζουν, με σειρά εμφάνισης: Κατερίνα Παρλίτση (Ρόη), Δήμητρα Γιάντσιου (Τζένη), Σπύρος Αναγνώστου (Χρήστος), Τίνα Ιωαννίδου (Βέσκα), Γιώργος Μπαλιάκας (Παναγιώτης) και στο ρόλο της Βάσως σε διπλή διανομή Γιάννης Χατηϊωαννίδης και Άννα Γκούντα.
Ημερομηνίες παραστάσεωνΜάρτιος:
20, 21, 22, 25, 26, 27 και 28
Απρίλιος:
5, 7, 9, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 και 26
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2351074371

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου