Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Φύλλο Μαρτίου 2010. Μικρά - Μικρά


# Λαγός, το Λαός
# Τρέχοντας, ευτυχώς που είναι και αθλητής, τρέχοντας προσπαθεί ο πρωθυπουργός να προλάβει τα διαγγέλματα και τις παραγγελιές του άλλου Γιώργου, του Γιώργου του Καρατζαφέρη.
# Να πας στην Αμερική ο Γιώργος, τρέχει στον Ομπάμπα ο Παπανδρέου.
# Να φέρουμε τις καταθέσεις του εξωτερικού χωρίς πόθεν έσχες ο Καρατζαφέρης, υπογράφει το ξέπλυμα χρήματος ο Παπακων/νου.
# Να απολυθούν οι μισοί Δημόσιοι υπάλληλοι ο ένας, για 230.000 απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ετοιμάζεται η κυβέρνηση, ενώ βρήκε ότι δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα η μονιμότητα στο Δημόσιο, το δίδυμο Πάγκαλου - Ραγκούση.
# Λαγός το Λαός. Λαγός με πέταλα.
# Εκεί που πρότεινε στον Σαμαρά να μην ψηφίσουν τον Παπούλια για να γίνουν εκλογές και να ρίξει τον Παπανδρέου, τώρα αγκαζέ με τον Παπανδρέου μας πάνε για το Δ.Ν.Τ.
# Άλλωστε το δήλωσε καθαρά ο Καρατζαφέρης. Δεν χρειάζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις, καλές είναι και οι απολύσεις.
# Μπορεί λέει να διαπραγματευτεί ως ίσος προς ίσον μια πωλήτρια με τον ιδιοκτήτη του Σούπερ Μάρκετ.
# Να δω μια πωλήτρια να απολύει το ιδιοκτήτη και τι στον κόσμο. Και δεν θα δικαιούται και ανεργία ο φουκαράς!
# Ατομικές συμβάσεις εργασίας λοιπόν κατά τον κυρ Καρατζαφέρη μας.
# Ότι θα μας πει και το Δ.Ν.Τ. Έχουμε και λέμε: Υποτίμηση του εσωτερικού νομίσματος, κλείσιμο σχολείων, Πανεπιστημίων, Νοσοκομείων, απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ελευθερία στις απολύσεις στον ιδιωτικό Τομέα ( κινητικότητα των εργαζομένων τις ονομάζουν), αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση περικοπή μισθών περικοπή συντάξεων, ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του εργοδότη.
# Αυτά και λίγα είναι για να μην λέμε εύκολα τι Ε.Ε. τι Δ.Ν.Τ. Είναι άλλο πράγμα να μπει ο λύκος στο κοπάδι και άλλος να βγει το πρόβατο έξω να τον αντιμετωπίσει. Αλλά και εκείνη η αλληλεγγύη βρε παιδιά;
# Την χαραμίσαμε όλη για να μας βάλει στην ΟΝΕ ο Σημιτάκος ( τότε με την δημιουργική λογιστική) και για να πάρει τις εκλογές ο Κωστάκης; Δεν περίσσεψε ούτε σταγόνα για τον Γιώργο μας;
# Ή κοιτάνε πόσο αντέχουμε στην καμπούρα μας και θα μας φορτώνουν συνέχεια βάρη; Άλλωστε έρχεται η σειρά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και όπως και να το κάνεις ένα πειραματόζωο είναι απαραίτητο.
# Εκεί πάντως που το πάλευε, από παλιά θυμάμαι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας να μην έχουν εισφορές ΙΚΑ τα δώρα και τα επιδόματα, τώρα όχι μόνο δεν θα πληρώνουν τις εισφορές αλλά ούτε και τα ίδια τα δώρα και τα επιδόματα.
# Λαός - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία φώναζαν προεκλογικά ΛΑΟΣ – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία μας πρόκυψε.
# Και αντί έναν δύο οι Γιώργηδες, φτου μην τους ματιάσουμε. Φυσικά και τα επιχειρήματα παράλληλα.
# Για χειρουργείο έκανε λόγο ο Μπόλαρης, ο υφυπουργός άνευ αρμοδιοτήτων, στην Κατερίνη με τους τρεις πράσινους βουλευτές του νομού μας δίπλα τους, να θυμόμαστε αυτή τη φωτογραφία, για ανάγκη οδοντίατρου έκανε λόγο ο Καρατζαφέρης.
# Και έχουμε κι εκείνα τα τηλεοπτικά κυβερνητικά παπαγαλάκια. Ζωστήκαν τις παλάσκες και άρχισαν να παπαγαλίζουν. Νικητής ο Γιώργος με τη Μέρκελ, νικητής με τον Σαρκοζί, νικητής με τον Ομπάμπα. Αυτό κι αν είναι γλείψιμο.
# Νικάει από εδώ νικάει από εκεί αλλά τα σπρεντ τραβάνε την ανηφόρα και όσα παίρνει από την μείωση των αποδοχών του Δημοσίου τα πληρώνει σε παραπανίσιους τόκους. Κατά τα άλλα νικητής.
# Σαν τον Παναθηναϊκό που είχε τα δοκάρια αλλά νίκησε ο Ολυμπιακός. Μόνο που ο Παναθηναϊκός θα πάρει τουλάχιστον το πρωτάθλημα, εμείς να δούμε τις θα πάρουμε.
# Αλλά και αυτοί οι Γερμανοί βρε παιδί μου ακόμα μας το κρατάνε από το ΄40. Τι δουλειές πήρε η ΖΗΜΕΝΣ (με το αζημίωτο φυσικά) τι τον ΟΤΕ τους πουλήσαμε, τι τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, τι στραβά υποβρύχια τους πήραμε, τι φρεγάδες παραγγείλαμε, τι Λέοπαρντ μας φόρτωσαν, αλλά αυτοί στύλωσαν τα πόδια τους.
# Αλλά και εμείς το αντιπαλεύουμε. Μέτρα λιτότητας η κυβέρνηση, συνέδριο στο πεντάστερο με τις πισίνες στη Χαλκιδική η ΓΣΣΕ.
# Μπορεί η εργατική τάξη να μην πηγαίνει στον παράδεισο η ηγεσία της όμως του δίνει και καταλαβαίνει. Και τι Συνέδριο.
# Διαγωνισμός χειροκροτητών μεταξύ του Γιώργου και του Σαμαρά ήταν. Και νίκησε ο σοσιαλισμός. Ο πρωθυπουργός εξηγούσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν και πάλι θυσίες για να περάσουν καλά αργότερα και βάλε, και αυτοί χειροκρο-τούσαν.
# Λες και δεν θα μειωθούν οι μισθοί τους σαν Δ/ντές στις Τράπεζες και τις άλλες υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας, λες και δεν θα μειωθούν οι αμοιβές τους από τα Συμβούλια.
# Και μετά απορούν γιατί δεν πάει κόσμος στις συγκεντρώσεις, λιγότεροι στις απεργίες, ενώ δεν γράφονται και στα σωματεία.
# Και έχεις και το ΠΑΜΕ να βροντοφωνάζει στα 50 άτομα συγκεντρωμένων στην Κατερίνη ότι η μαζική τους παρουσία θα ακυρώσει τα κυβερνητικά μέτρα. 50 στο ΠΑΜΕ, 70 στο Εργατικό Κέντρο και εκατοντάδες βόλτα στον πεζόδρομο.
# Αντί να ψαχτούμε να δούμε τι φταίει όλα πάνε καλά γι αυτούς και οι εργαζόμενοι κατά διαβόλου!
# Και σ΄ όλα αυτά χάνουμε τον μικρό μας ήρωα τον δήμαρχό μας.
# Που πάει κόντρα στον καιρό, κόντρα στις επιταγές των κερδοσκόπων αγορών, κόντρα στις περικοπές.
# Κόντρα και στο πνεύμα λιτότητας ο Δήμος ψήφισε πιστώσεις για φωτογραφίες και μπλουζάκια την Καθαρή Δευτέρα, και τώρα ψήφισε και για βίντεο για την παρέλαση.
# Μάλλον βλέπει οσονούπω να του λείπει η εξέδρα των επισήμων και θέλει αναμνήσεις από μεγαλεία και παράτες.
Καλό Πάσχα,
Καλή Ανάσταση,
φίλε αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου