Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Απογορευμένη η σκιά των δέντρων για τους ξωμάχους της πλατείας;



Προχωράν οι εργασίες για την αναμόρφωση ακόμα μια φορά της πλατείας της Κατερίνης. Αξίζει να συλλογιστεί κανείς αν η προσφορά μιας δωρεάν μελέτης γίνεται τελικά ακριβή σε σχέση με τα έργα που θα την εφαρμόσουν.
Εμείς πάντως διαπιστώνουμε από τις εργασίες και φαίνεται και στις φωτογραφίες, αυτό που φαίνεται και στη μακέτα. Στα ριζά των δέντρων, στα πέτρινα ή ξύλινα στρογγυλά πεζούλια που έβρισκαν λίγο σκιά γέροι και νέοι, μανάδες και παιδιά πλέον απαγορεύεται η προσπέλαση.
Τα δέντρα περικλείονται από γκαζόν σε υψομετρική διαφορά από το επίπεδο της πλατείας, τα πεζούλια καταργούνται και η πλατεία θα δέχεται μόνο διερχομένους. Τα παγκάκια που προβλέπονται στη μακέτα είναι εκτός σκιάς. Στο πλακόστρωτο κάτω από τον καυτό ήλιο. Και από ότι φαίνεται σκιά θα μπορούν να βρίσκουν κάποιοι στα τραπεζάκια και τις τέντες - ομπρέλες των πέριξ καταστημάτων και μόνο, πληρώνοντας φυσικά το αντίτιμο.
Η πλατεία όπως και ο πεζόδρομος έτσι αποτελεί απλά μια προέκτασή των καταστημάτων. Μια πλατεία που μπορεί να φαίνεται όμορφη στους διερχόμενους, θα είναι όμως εχθρική για τους καθημερινούς επισκέπτες της και μάλιστα τους ξωμάχους της ζωής.
Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε κ. Χιονίδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου