Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

20 και 21/3/2010. Ποδηλατικό Διήμερο Κατερίνης

Για μιαΚατερίνη πόλη ανθρώπινη και όχι πόλη του αυτοκινήτου
Οι διοργανωτές, 20 φορείς της πόλης και της
Πιερίας, ονειρεύονται μια πόλη ανθρώπινη, όπου, πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι και παιδιά θα έχουν το χώρο τους και οι δρόμοι και οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης θα αποτελούν τόπους επαφής όλων των δημοτών και όχι τείχη που δημιουργούν στεγανά και απομονώνουν τον άνθρωπο.
Για να γίνουν αυτά ζητούν από τους δημοτικούς άρχοντες συγκεκριμένα πράγματα, όπως:
-συντήρηση και σηματοδότηση του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου,
-μελέτη και κατασκευή ποδηλατοδρόμων με συγκεκριμένο προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα, ώστε η κατασκευή τους να εκπληρώνει την αρχή «όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια, χώροι αθλητισμού (π.χ. Σχολεία), να συνδέονται μεταξύ τους»,
-κατασκευή ειδικών χώρων στάθμευσης για ποδήλατα,
-προστασία, ανάπλαση του Λεύκου ποταμού (Πέλεκα) με δημιουργία ποδηλατοδρόμων, χώρων αναψυχής και ποδηλατικών πάρκων,-κατασκευή ενιαίου παραλιακού ποδηλατοδρόμου, από τους Πόρους μέχρι την Αγαθούπολη.
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του ποδηλατικού διήμερου περιελάμβανε:
Για τοΣάββατο 20 / 3, Λαϊκή ποδηλατοπορεία αφιερωμένη στους μαθητές και στον καθημερινό Γολγοθά της μετακίνησής τους στην πόλη, με εκκίνηση στις 11:00 το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης και συνολική διαδρομή περίπου 8 χιλιομέτρων μέσα στη πόλη.
Για την Κυριακή 21/3 , Λαϊκή ποδηλατοδρομία για τη διεκδίκηση της ασφαλούς κυκλοφορίας του ποδηλάτη και εκτός πόλης, με εκκίνηση στις 11:00 το πρωί και πάλι από την πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Προσυγκεντρώσεις στην Περίσταση 11:30 π.μ., Παραλία 12:00, Κατερινόσκαλα 12:30. Επιστροφή και τερματισμός στο ξενοδοχείο GRAND PLATON στις 12:45. όπου διεξήχθησαν ποδηλατικοί αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου