Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού 6-8-2010

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινού την Παρασκευή 6 / 8 /2010 ώρα: 20:00 και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
Αποχώρησε από την παράταξη του δημάρχου ο κ. Παπαργυρόπουλος
Την αποχώρησή του από την δημοτική παράταξη του κ. Αβραμίδη ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαργυρόπουλος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπαργυρόπουλος διαμαρτυρήθηκε γιατί ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έφερε το θέμα της λειτουργίας του ΚΑΠΗ Ν. Τραπεζούντας ούτε στην ημερήσια διάταξη ούτε προ ημερήσιας διάταξης αν και του είχε ζητηθεί. Ο κ. Παπαργυρόπουλος διαφωνεί με τον τρόπο λειτουργίας του ΚΑΠΗ στη Νέα Τραπεζούντα, το οποίο κατά αυτόν έχει μετατραπεί σε ταβέρνα που διαθέτει μέχρι και πακέτο στα σπίτια, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό από τη μια μεριά στα καταστήματα της περιοχής ενώ από την άλλη διαφεύγει και των όρων λειτουργίας των ΚΑΠΗ.
Το θέμα είχε θέσει με επιστολή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θεω΄ρωντας υπέυθυνο τον δήμαρχο για την δημιουργηθείσα κατάσταση.
Απαντώντας ο κ. Αβραμίδης θεώρησε ότι ο κ. Παπαργυρόπουλος βάζει μπροστά το προσωπικό του συμφέρον, διαβεβαιώνοντας παράλληλα το σώμα ότι το ΚΑΠΗ λειτουργεί κανονικά και υποστηρίζεται από τα μέλη του.
Ο κ. Παπαργυρόπουλος ήθελε να συζητηθούν και να ληφθεί απόφαση για τις συγκεκριμένες συνθήκες που είχε καταγγείλει συνάντησε όμως την αντίδραση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Αθανασιάδη. Εμείς να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπαργυρόπουλος εκ της Ν. Τραπεζούντας όπως ο δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε διατελέσει αντιδήμαρχος αλλά και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης από την οποία παραιτήθηκε τελευταία ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν από αυτούς που υποστήριζε δημόσια τον κ. Αβραμίδη στις επιλογές του.
Εικάζεται ότι οι λόγοι παραίτησής του από την παράταξη του κ. Δημάρχου πρέπει να είναι βαθύτεροι και να συνδέονται με την λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης.
Με την αποχώρηση του κ. Παπαργυρόπουλου ο κ. Αβραμίδης έχει απωλέσει την πλειοψηφίας ( λόγω διπλής ψήφου του Προέδρου ) που είχε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στηρίζεται πλέον στις ψήφους των κ.κ. Βουνίσιου και Αηδονίδη της αντιπολίτευσης.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1.Έγκριση της αρ. 141/2010 τεχνικής μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ. Δ. Σεβαστής».
2.Έγκριση της αρ. 141/2010 τεχνικής μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου
«Εξωραϊσμός κοινοχρήστων χώρων Δ. Δ. Κούκου».
3.Έγκριση της αρ. 141/2010 τεχνικής μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου
« Ανακαίνηση κοινοτικού κατ/τος Δ. Δ. Σεβαστής».
4. Έγκριση της αρ. 141/2010 τεχνικής μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου
«Εξωραϊσμός κοινοχρήστων χώρων Δ. Δ. Σεβαστής».
5. Έγκριση της αρ. 141/2010 τεχνικής μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου
« Ανακαίνηση κοινοτικού κατ/τος Δ. Δ. Κούκου».
6. Έγκριση της αρ. 141/2010 τεχνικής μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου
« Ανακαίνηση κοινοτικού κατ/τος Δ. Δ. Κ. Αγιάννη».
7. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκπόνηση της μελέτης «Προσθήκη κατ΄ επέκταση Δημοτικού Σχολείου Δ. Δ. Κορινού» - Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού.
8. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση μικρού τεχνικού έργου στο Δ. Δ. Κορινού – Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού.
9. Έγκριση ή μη περιβαλλοντικών όρων ίδρυσης και λειτουργίας ( Εργαστήριο αλουμινοκατασκευών ) της κ. Κουτσουβέλη Θωμαής στο Δ. Δ. Κορινού.
10. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 2.500 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών σχολικών κτιρίων.
11. Έγκριση διοικητικής αποβολής στο Δ.Δ. Σεβαστής από κοινόχρηστη έκταση.
12. Παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστης έκτασης σε αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο του Δ. Δ. Κ. Αγιάννη.
13. Παράταση μίσθωσης χώρου Κ.Ε.Π.
14. Ψήφιση πιστώσεων – Αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου