Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

1.000.000 ευρώ επί πλέον

Με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ।Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
Στον τρίτο μειοδότη η εσωτερική οδοποιία !!

Με διαδικασίες άψε σβήσε απορρίφθηκε η ένσταση από την επιτροπή και επικυρώθηκε το αποτέλσμα αυθημερόν από το Δ.Σ.!
Ακολουθούν ασφαλιστικά μέτρα


Στον τρίτο μειοδότη στην εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ έδωσε
το έργο εσωτερική οδοποιία του Οικισμού ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.
Στην δημοπρασία που έγινε στις 3/8/2010 με προϋπολογισμό του έργου 10.600.000 ευρώ η εταιρεία ΕΛΙΚΑΣ ΑΤΕΕ έδωσε έκπτωση 50,75%
( 5.379.500,00 ), η εταιρεία ΠΥΡΑΜΙΣ 41,97 %
( 4.448.820 ) και η εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ 41,72%
( 4.422.320 ).
Και ενώ ο κ. Αβραμίδης πανηγύριζε για την επιτευχθείσα έκπτωση του 50% στη συνέχεια επικαλούμενη η αρμόδια επιτροπή ελλείψεις στο φάκελο όσον αφορά την ασφαλιστική ενημερότητα στους δύο πρώτους μειοδότες ( κατά πληροφορίες ιδίων συμφερόντων ) κατακύρωσε το αποτέλεσμα υπέρ του τρίτου μειοδότη με έκπτωση 41,72% και με διαφορά επί πλέον δαπάνης 957.180,00 ευρώ.
Στην ένσταση την οποία υπέβαλλε ο πρώτος μειοδότης επικαλείται ότι τήρησε απολύτως τους όρους της διακήρυξης ( βλ. το ακριβές κείμενο της διακήρυξης στη σελ. 3 ) υπέβαλλε σχετική υπεύθυνη δήλωση και εκ των υστέρων υπέβαλλε και ασφαλιστική ενημερότητα όπου αποδείκνυε ότι κατά το χρόνο της δημοπρασίας ήταν ασφαλιστική ενήμερος.
Παρ΄ όλα αυτά η αρμόδια επιτροπή απέρριψε την ένσταση και με κατεπείγουσα συνεδρίαση του το Δ.Σ. της επιχείρησης επικύρωσε την απόφαση της επιτροπής και κατακύρωσε το αποτέλεσμα υπέρ του τρίτου μειοδότη με επιβάρυνση της επιχείρησης κατά ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης έγινε την Παρασκευή παραμονή του 15 Αύγουστου (13/8/10) η επιτροπή εξέτασης της ένστασης συνεδρίασε το πρωί στις 18/8 όπου απέρριψε την ένσταση και το μεσημέρι δόθηκαν οι προσκλήσεις για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης το ίδιο βράδυ σε μια επείγουσα συνεδρίαση.
Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο 5 ημερών, στο κέντρο των καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς να έχουν την δυνατότητα τα μέλη του Δ।Σ. της Επιχείρησης να αναζητήσουν υπεύθυνες γνώμες από αρμόδιες υπηρεσίες νομικές και τεχνικές για να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα με διακύβευμα ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μια περίεργη σπουδή της πλειοψηφίας της επιχείρησης δεδομένου ότι έπρεπε να προβλέψει και να εκτιμήσει ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα ουσιαστικά είναι όλοι σε άδεια και γι αυτό όφειλε να συνεδριάσει τουλάχιστον με μια εβδομάδα καθυστέρηση εξασφαλίζοντας την πλήρη και πολύπλευρη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και την αποφυγή κατά το δυνατόν προσφυγής στα δικαστήρια.
Ήδη κατά ασφαλείς πληροφορίες μας η πρώτη μειοδότρια θα προσφύγει στα δικαστήρια καταθέτοντας παράλληλα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώ ανάλογα μπορεί να κινηθεί και ο Σύλλογος δικαιούχων.
Από την άλλη εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ένα τέτοιο τυπικό πρόβλημα, στο βαθμό που υπάρχει και με δεδομένο ότι υπαρχούσης η όχι της ασφαλιστικής ενημερότητας στο φάκελο η επιχείρηση ήταν ασφαλιστικά ενήμερη κατά την ημέρα του διαγωνισμού, οδηγεί με ταχύτητα μια δημοτική επιχείρηση σε απώλεια έκπτωσης ενός εκατομμυρίου ευρώ ποσό που θα καταβληθεί φυσικά από τους δικαιούχους των οικοπέδων।
-------------------------------------------------------------------------------
23.2.1. ( Υπόδειγμα διακήρυξης τύπος Α σελίς 14 )
Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Μ।Ε।Ε.Π. θα προσκομίσουν Ενημερότητα Πτυχίου για χρήση σε δημοπρασίες, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά υπουργική απόφαση. Η ενημερότητα Πτυχίου επί ποινή αποκλεισμού πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία λήξης της παραλαβής των προσφορών. Στην περίπτωση που η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που αναγράφονται στην Ενημερότητα Πτυχίου έχουν λήξει, συνυποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση (του μεμονωμένου υποψηφίου ή του μέλους της υποψήφιας κοινοπραξίας) ότι ο συμμετέχων είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος κατά την ημέρα του διαγωνισμού και ότι είναι σε θέση να αποδείξει την ενημερότητα αυτή εφόσον αναδειχθεί μειοδότης. Εφόσον στην Ενημερότητα Πτυχίου δεν αναγράφεται ρητά ότι τα στελέχη του πτυχίου του διαγωνισμού είναι ασφαλιστικώς ενήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ, ο διαγωνιζόμενος προσκομίζει επιπλέον της Ε. Π. ασφαλιστική ενημερότητα εν ισχύει για τα στελέχη αυτά.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Αρ. Πρωτ. 169 / 18.08.2010
Πρόσκληση
Έκτακτη συνεδρίαση στις 18/8/2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Εξέταση ενστάσεων κατά της διακήρυξης του έργου “ Εσωτερική οδοποιία”.
2.Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού του έργου «Εσωτερική Οδοποιία Οικισμού Ολυμπιάδας».
Η συνεδρίαση αυτή είναι κατεπείγον προκειμένου να υπάρξει έγκριση αποτελέσματος εντός των νομίμων προθεσμιών σύμφωνα με την διακήρυξη।


Μερικά σχόλια
Διαφωνούσαμε με την δημοπράτηση της εσωτερικής οδοποιίας της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ από τη σημερινή δημοτική αρχή στη λήξη της θητείας της με επιχειρήματα που αναφέρονται αναλυτικά στην ανοικτή επιστολή που δημοσιεύουμε στη σελίδα 7.
Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν στο βαθμό που με την κατακύρωση του αποτελέσματος επιβαρύνονται με 1 εκατομμύριο ευρώ οι δικαιούχοι, ο δήμαρχος έχασε ήδη την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ οι μεγάλες ταχύτητες στις συνεδριάσεις της επιχείρησης δεν επέτρεψε στα μέλη να έχουν άρτια επιστημονική ενημέρωση για αυτά τα οποία κλήθηκαν να αποφασίσουν, και αυτό βαρύνει αυτούς που οργάνωσαν και συναίνεσαν σε αυτές τις διαδικασίες।
Σε κάθε περίπτωση είναι παράλογο μια δημοτική διοίκηση στο τέλος της θητείας της χωρίς καν την φυσική συνέχεια των μελών της, χωρίς πλειοψηφία ούτε στους ψηφοφόρους ούτε τώρα και στο δημοτικό συμβούλιο, με μια διοίκηση στη Δημοτική Επιχείρηση που ψηφίστηκε με άλλους συσχετισμούς δυνάμεων και σε άλλες συνθήκες, να μπορεί να δημοπρατεί έργα και να συνάπτει συμβάσεις εκατομμυρίων με χρήματα που δεν έχει, να επιβαρύνει τους πολίτες κατά το δοκούν ( γιατί αλήθεια δεν κατακύρωσε το αποτέλεσμα στον φθηνότερο αφού ή κατακύρωση στον τρίτο και επιβαρύνει τους δικαιούχους και θα προκαλέσει πολύπλευρες δικαστικές διενέξεις;) και ουσιαστικά να χειρίζεται το μέλλον του τόπου ελέω δημάρχου.
Όσο για τα επιχειρήματα πρέπει να γίνουν τα έργα γρήγορα τα είχαμε ακούσει και από τον κ. Βουνίσιο που έκανε την σύμβαση δυο μέρες πριν παραδώσει και ακόμα μας ζητάνε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, τα ακούσαμε από τον κ. Δημητρίου με τις ταχύτατες διαδικασίες κλήρωσης των οικοπέδων προεκλογικά, και τρέχουμε στα δικαστήρια τα ακούμε και τώρα από τον κ. Αβραμίδη.
Όσον αφορά για την αγωνία του για τα έργα ας μας πει πως έχασε το ένα εκατομμύριο του ΘΗΣΕΑ, γιατί δεν έβαλε στο ΕΣΠΑ ένα έργο υδροδότησης του Δήμου μας, γιατί 4 χρόνια δεν έκανε την προσθήκη των αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο κλπ, κλπ, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου